RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

DAB+ in alle nieuwe auto’s vanaf 21 december 2020: hoe zit dat concreet?

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Frankrijk en Italië liepen al even voorop, maar vanaf maandag 21 december treedt nu ook in de overige 25 landen van de Europese Unie de nieuwe EECC-richtlijn in werking. Voor de autosector houdt dit in dat alle nieuwe personenwagens – in casu alle voertuigen in categorie M – die vanaf die datum verkocht worden moeten voorzien zijn van een radiotoestel dat digitale radio via de ether moet kunnen ontvangen. In de praktijk betekent dat dus dat je in je nieuwe auto altijd in staat moet zijn om te luisteren via DAB+.

Zijn er dan nog uitzonderingen mogelijk? Er blijven er nog een paar, dus je kunt best toch even opletten. Concreet: er geldt een uitzondering voor alle toonzaalwagens die al voor 21 december 2020 geleverd werden, maar die pas na 21 december worden verkocht.

De EU-regeling spreekt over “nieuwe voertuigen die vanaf 21 december 2020 op de Europese markt worden gebracht”. Nieuwe auto’s die vóór die datum in een EU-lidstaat zijn geproduceerd of voor het eerst vanuit een derde land op de markt van de Unie zijn gebracht en die geen radio met DAB+ aan boord hebben, hoeven dus niét per se nog voor 21 december 2020 te zijn geregistreerd. Het volstaat dat ze “in omloop zijn”, dus minstens ergens in een showroom staan. Nieuwe voertuigen die vóór de sluitingsdatum aan dealers werden geleverd, vallen dus niet onder de nieuwe EECC-regel.

Maar! In dit geval is de dealer wél altijd verplicht om u er vanaf maandag (desgevallend) op te wijzen dat het (toonzaal)voertuig geen DAB+ (als standaard) aan boord heeft. Als de dealer u dat niet expliciet meldt (en aldus ook niet vermeldt in de bestelbon), dan kunt u de dealer later aanklagen voor ‘materiële gebreken’.

De uitzondering geldt niet meer voor toonzaalwagens die pas vanaf 21 december geleverd worden (en dus letterlijk “op de markt komen”). Die moeten altijd verplicht DAB+ aan boord hebben. Alle automerken zijn zich daar immers al twee jaar volop van bewust en ze hadden dus alle tijd om zich hierop voor te bereiden.

Maar wat als je recent nog een nieuwe auto op bestelling hebt gekocht, waarbij je bestelbon dus dateert van voor 21 december 2020, terwijl het voertuig (volgens contract) pas na die datum wordt geleverd? Dan geldt de verplichting op DAB+ in elk geval, zelfs als de bestelbon daar geen enkele melding van maakt. De automerken weten immers dat elk nieuw personenvoertuig dat ze na 21 december ergens afleveren in de EU sowieso DAB+ aan boord moet hebben.

Overigens hebben alle automerken bij hun nieuwste voertuigen intussen al veel langer DAB+ aan boord. Bij sommige merken bleef dit totnogtoe een optie die eenvoudig – maar uiteraard tegen betaling – kon geactiveerd worden. Het enige verschil is dus dat in de voertuigen, die vanaf 21 december geleverd worden, de DAB+ standaard zal geactiveerd zijn.

De EECC werkt echter niet met terugwerkende kracht. Als u afgelopen jaar een nieuwe auto kocht (én in gebruik nam) en de DAB+ werd (nog) niet standaard geactiveerd, dan kunt u deze enkel tegen betaling alsnog laten activeren.

Gaat uw volgende autoradio nog FM kunnen ontvangen? Natuurlijk wel. De verplichting om te voorzien in DAB+ betekent niet dat de autoradio’s daarnaast geen ‘ouderwetse’ analoge signalen meer kunnen ontvangen. Zolang er vanuit de markt vraag is naar FM zullen de automerken dat blijven voorzien. Ook de volgende generatie ‘hybride’ autoradio’s, die in hoofdzaak zullen steunen op apps zoals Radioplayer, TuneIn en Radioline, hebben nog steeds FM aan boord.


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

2008: ClubFM slorpt weer Contact-filialen op

Een nieuw seizoen, een nieuw geluid, een nieuwe samenwerking, een nieuw logo,.... Radio Contact Zele-Lokeren Lees verder

Belg leidt Europese DAB+-lobby

De (Waalse) Belg Francis Goffin is benoemd tot voorzitter van de European Digital Radio Alliance Lees verder

Herbeleef de WorldDAB-jaarvergadering vanuit je luie zetel

De jaarlijkse WorldDAB General Assembly 2020 vond dinsdag plaats, de eerste keer dat het evenement Lees verder

DAB+ in nieuwe auto’s: EU-landen hebben nog drie maanden

Alle EU-lidstaten moeten binnen uiterlijk drie maanden voldoen aan de European Electronic Communications Code (EECC). Lees verder

RadioVisie’s DAB+ weekrapport 2020-07

Noordrijn-Westfalen: Nederland geeft frequentie eindelijk vrij Italië: DAB Italia is duurste operator, RAI goedkoopste Zwitserland: Lees verder

Europees Parlement verplicht digitale autoradio

Het Europees Parlement keurde gisteren de vernieuwde «Europese elektronische communicatiecode» (EECC) goed. Die verplicht onder Lees verder

Nieuwe EU-standaard: alle autoradio’s analoog én digitaal

Het is zo goed als zeker dat het Europees parlement in maart 2019 zal beslissen Lees verder

Blad 1486: Radio 2, DAB+ in Frankrijk, Conan O’Brien

• Radio 2: terugblik op de jaren '60 en '70 op Hemelvaart • Frankrijk: DAB+ Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x