RadioVisie

  • .
    .

Daan Masset (Radio 2): Laatste keer vroeg opstaan (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

‘Start Je Dag’ op Radio 2 Limburg gaat vanaf volgende week de ochtend in zonder Daan Masset. Morgen, vrijdag 1 juli, zit hij voor de laatste keer – in alle vroegte – achter de studiomicrofoon. Dit na een periode van om en bij de twaalf jaar. Hij blijft voor de publieke omroep werken, maar dan op andere tijdstippen. “Het ochtendblok is het mooiste blok in de radiowereld. Ik ben dankbaar dat ik dat heb kunnen doen”, wist hij nog te duiden in zij programma.

Daan begon eraan op 3 januari 2011, toen nog tijdens ‘Ochtendpost’. Een jaar later wijzigde de naam in ‘Start Je Dag’. Daan kreeg steun, hulp en de medewerking van regisseurs, Belinda de krantenmadam en Eric de weerman. Ook het grote publiek en de luisteraars mochten meedoen. Zo trok hij naar steenkoolmijnen, maakte radio van op een treintje tussen de bloesems, op een boot, in een kerk, op een tandem met weerman Eric, vanuit Texel, op het dak van het Radio 2-gebouw. Hét hoogtepunt- letterlijk en figuurlijk – was ongetwijfeld de uitzending vanuit een luchtballon. 

Daan werd geboren in Sint-Truiden, woonde jarenlang in Hasselt en verhuisde recent naar Genk. Hij had al van kinds af aan een passie voor radio. “Het was een eer om twaalf jaar te werken bij de grootste zender van het land én in het prachtige Limburg, mijn eigen provincie die me bijzonder na aan het hart ligt. Ik ben blij dat ik de kans kreeg om uit te groeien tot de radiomaker die ik nu ben”, zegt hij aan HLN.

Kaat Mendonck (Regioverantwoordelijke): “Hij stond te popelen om een eigen programma in handen te nemen, hij had passie, een goede stem en uitspraak, technische kennis en … geen ochtendhumeur. Doorheen de jaren heeft hij zich ontwikkeld als radiopersoonlijkheid, met humor en spitsvondigheid. We gaan hem missen in de ochtenden!”

Zijn laatste uitzending als ochtendstem, zal niet ongemerkt de geschiedenisboeken ingaan: Bekende Limburgers, collega’s, familieleden, vrienden en luisteraars wuiven hem uit. Het wordt een terugblik op twaalf jaren, met de leukste archieffragmenten. Over de nieuwe plannen van Masset en over zijn opvolger bij Radio 2 wordt later nog gecommuniceerd. (TB)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over VRT Radio 2

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx