RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

Coronacrisis Blad: Utopia, Gagavere & Noordzee

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Mensen dichter bij elkaar brengen

Internetradio Utopia uit Baal, een van de oudste internetradio’s in Vlaanderen, draait voortaan iedere donderdagnamiddag verzoekplaatjes om mensen dichter bij elkaar te brengen. In tijden van corona willen ze op die manier de bewoners van zorginstellingen en senioren uit Tremelo een hart onder de riem steken. Donderdag 2 april gebeurde dit een eerste keer. Van 14:00 tot 16:00 uur werden er verzoekplaatjes opgedragen aan de bewoners van zorginstellingen en alle senioren uit Tremelo. Bij de zorginstellingen Huize De Veuster en Siddartha uit Tremelo en Rozemarijn uit Keerbergen waren de bewoners enthousiast. Het speciale programma staat vanaf nu wekelijks op het menu. Wilt u iemand verrassen met een hartverwarmende boodschap en een gepast plaatje? Stuur dan uw verzoeknummer door naar harry@radioutopia.be, voor woensdag 14:00 uur. (Het Laatste Nieuws)

Radiodichten op een raam

Radio GaGavere heeft zijn verbindende functie opnieuw opgenomen in deze lastige tijden. De lokale radio die in 2018 eenmalig opgericht werd om de ouderen tijdens de kermis in Dikkelvenne te verbinden aan de hand van leuke vertellingen, gaat mee op zoek naar alternatieven om met elkaar in verbinding te blijven.

“De komende weken zullen we dit doen door boodschappen, gedichten en tekeningen aan te brengen op ramen aan de straatkant in Gavere. Zo maken we het voor iedereen een stuk leuker om een wandelingetje in de buurt te maken”, vertelt initiatiefnemer Koen Steuperaert. Sinds een week brengen enkele creatievelingen tijdens hun dagelijkse wandeling in de buurt boodschappen en tekeningen aan met krijtstift aan de buitenkant.

Graag een gedicht of een boodschap op uw raam, schrijft u graag gedichten, hebt u een positieve boodschap voor de buren? Post een berichtje op de Facebookpagina van Radio GaGavere of stuur een mail naar radiogagavere@gmail.com. (Het Nieuwsblad)

In Oostende heette de COO ooit de SEO

Radio Noordzee pakt vanaf maandag 6 april uit met een nieuw initiatief in het kader van de corona-lockdown. De komende drie weken herleeft de S.E.O. bij de zender. Gids Gem Dhaenens van Gidsenkring Lange Nelle zal elke dag een stukje uit de geschiedenis van de coöperatieve, beter gekend als ‘de Coo’, belichten. Spaarzaamheid Economie Oostende (SEO) was een begrip in de badstad tussen 1892 en 1980. Ook de dienst Cultuur van de stad Oostende verleent haar medewerking, want ze heeft de rechten op het naslagwerk ‘Over manzels, stongs, en percenten’ van Olivia Simoen en beschikt over een grote fotocollectie via de Beeldbank. Naast de klankverhalen van Gem zal er elke dag ook een foto van de SEO gepubliceerd worden op de Facebook-pagina van Radio Noordzee. Het programma zal elke weekdag om 11:15 en 19:15 uur op 105 FM en Radio Noordzee 105. te beluisteren zijn. (Het Nieuwsblad)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Studio Jessa: extra nieuwsuitzending corona volledig automatisch

Studio Jessa, de huisomroep van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, zendt 24 uur per dag Lees verder

Coronacrisis Blad: Park, Tunes4Students, Star & Lede

Niets is nog hetzelfde in deze corona-tijden en dus passen ook de lokale radio's zich Lees verder

Blad 439: Orpea, Radio Corona, Record Store Day (video)

We blijven erbij, het is moeilijk om één enkel allesomvattend adjectief te bedenken om deze Lees verder

FM Goud actief in #limburgtegencorona

Het Noord-Limburgse FM Goud nam vrijdagochtend reeds twee initiatieven aangaande de coronacrisis. 'Het grote blijf Lees verder

Het lokale corona-Blad: Meteor, SRH, FM Gold en FG Xtra

Radio Mol, Gaveromroep, LRL en Radio Rivierenland waren de eersten. De lokale omroepen die ook Lees verder

RVT’s, hospitalen, lokale en webradio’s verzoeken samen

Radio Tequila (Deinze 106.2 FM en Aalter 107.8 FM) heeft een verzoekprogramma ingelast dat heel Lees verder

Blad 1556: Studio 100, Mi Amigo Harwich en Nederlandse FM-kavels

• Studio 100: Bourlon gelooft in oplossing voor radiodossier • Harwich: twee dagen zeezenders • Lees verder

Blad 1555: KINK-vonnis, Spotify-speeltjes, Madammen-dokter (audio)

• Nederland: Talpa, RadioCorp en BNR vechten KINK-vonnis aan • Speeltjes voor Spotify: Soundtrap en Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx