RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Coronacrisis Blad: Park, Tunes4Students, Star & Lede

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Niets is nog hetzelfde in deze corona-tijden en dus passen ook de lokale radio’s zich aan, waar het kan of waar het moet. We brachten de voorbije week al een reeks van die lokale corona-nieuwtjes en hier doen we er nog een schepje bovenop.

Radio Park FM tijdelijk niet vanuit het park

Bij de regionale Radio Park FM in Brasschaat bouwde presentator Vince ’t Jolle in zijn eigen woning een tijdelijke studio en stuurt vandaar verzoeknummers de ether in. Radio Park FM zendt normaal uit vanop de bovenverdieping van de Hemelhoeve in het Gemeentepark. Die is nu tijdelijk gesloten om het onderling contact tussen de radiomedewerkers even te vermijden. “Ik heb nu een tijdelijke studio in mijn woning gebouwd”, zegt ’t Jolle in Het Nieuwsblad. “Iedereen kan een plaatje aanvragen voor anderen. Muziek is toch een verbindende factor. Het kost je niets en er kan meteen een mooie boodschap bij.” Daarnaast besliste Park FM om de advertenties gratis met een maand te verlengen.

Tunes4Students biedt troost in Mechelen

Ook het internetradioproject Tunes4Students werkt zich dankzij de coronacrisis even in de kijker. Het online radio-initiatief van Lennert Goos (18, eerstejaarsstudent journalistiek) en kotgenoot Lotte Peeters (20, derdejaarsstudent journalistiek) brengt studenten van Thomas More Mechelen virtueel samen, omdat het fysiek even niet mag. Lennert lanceerde Tunes4Students in oktober tijdens een projectweek als een soort grapje van op zijn kot. Normaal zou hoogstudentenvereniging Retabo donderdag een facbar organiseren, maar omwille van de coronamaatregelen is dat uitgesloten. Tunes4Students en Retabo besloten dan maar voor een online-activiteit te zorgen, in de vorm van een online-quiz via de website van Tunes4Students.

MFL-Herzele draait plaatjes voor bewoners woon- en zorgcentra

Op zaterdag 21 maart van 13 tot 15 uur organiseert MFL-Herzele op Radio Star een verzoekprogramma voor bewoners van woon- en zorgcentra. Benjamin Rogiers en zijn sidekicks Els Coppens en Caroline De Vadder draaien verzoekplaten uitsluitend voor de bewoners van die centra. Plaatjes kunnen aangevraagd worden via mfl@radiostar.be of via tel. 053-63.05.62.

Gratis zendtijd voor ondernemers in Lede

De webstream Radio Lede wil de lokale ondernemers en handelaars een hart onder de riem steken. Organiseer je thuislevering en/of afhaal? Doe je een speciale actie als je open bent tijdens de week? Zijn er andere toffe acties die je tot bij de mensen wil brengen? Stuur een mailtje naar info@radiolede.be met een kort tekstje over je zaak en je acties. Je bijdrage wordt gratis ingelezen en uitgezonden.


Spotlight

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Brugse Villa Bota draait de ‘Coronatapes’

Oproep om een mixtape van dertig minuten tot een uur samen te stellen Sinds gisteren, Lees verder

FM Goud actief in #limburgtegencorona

Het Noord-Limburgse FM Goud nam vrijdagochtend reeds twee initiatieven aangaande de coronacrisis. 'Het grote blijf Lees verder

Radio 1 biedt extra service in Corona-tijden

In deze onzekere Corona-tijden wil Radio 1 snel en correct informeren, zorgen voor houvast met vertrouwde stemmen, Lees verder

Het lokale corona-Blad: Meteor, SRH, FM Gold en FG Xtra

Radio Mol, Gaveromroep, LRL en Radio Rivierenland waren de eersten. De lokale omroepen die ook Lees verder

Corona doet ‘Lokale Helden’ tandje bijsteken

Lokale radio’s spelen àltijd een aparte rol in de maatschappij. In moeilijke tijden kunnen ze Lees verder

Blad 439: Orpea, Radio Corona, Record Store Day (video)

We blijven erbij, het is moeilijk om één enkel allesomvattend adjectief te bedenken om deze Lees verder

Corona inspireert VRT-radionetten

De maatregelen om het coronavirus in te dijken, zetten het leven van de Vlaming volledig Lees verder

Blad 1553: Radio AVO, Goeiedag Radio, DRM

• Stichter van Radio AVO overleden • Wijkt Radio Omroep Aalst opnieuw voor Goeiedag Radio? Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx