RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Corona inspireert VRT-radionetten

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De maatregelen om het coronavirus in te dijken, zetten het leven van de Vlaming volledig op z’n kop. Plots moeten we ons leven anders gaan organiseren en stellen we alles in vraag. In deze uitzonderlijke omstandigheden moeten we er voor elkaar zijn. Bij de verschillende VRT-merken werden ideeën bedacht die daarbij kunnen helpen: boodschappen delen met elkaar, betrouwbare informatie en aanbod om de tijd ‘in ons kot’ door te brengen. Dit gebeurt er bij de diverse radionetten.

Radio 1 biedt met ‘We zullen doorgaan’ voortaan elke dag van 09:00 tot 12:00 uur een overzicht van positieve, creatieve en solidaire initiatieven om deze periode door te komen. Gekruid met de juiste soundtrack en muzieksuggesties van luisteraars. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Sofie Lemaire en Vincent Byloo.

De voorbije weken kreeg Radio 2 met de actie ‘Beste buren’ al veel reacties van mensen die voor elkaar klaarstaan. Vandaag is dat soort solidariteit precies wat we nodig hebben. Hoe helpen luisteraars elkaar in de buurt? Is er iemand die boodschappen doet voor wie niet buiten kan/mag of iemand die helpt om de kinderen in de buurt op te vangen? Peter Verhulst en Caren Meynen polsen naar de verhalen, van maandag tot en met vrijdag, telkens van 13:00 tot 16:00 en van 19:00 tot 23:00 uur.

Het sociale leven ligt even helemaal stil en daarom opent Studio Brussel een café op Facebook én op de radio. Van 18:00 tot 22:00 uur kan iedereen deze week terecht bij Fien Germijns in ‘Café Quarantaine’ voor toogpraat, verzoekplaten en heel wat livemuziek.

Naar een concert gaan, je oma bezoeken of iemand een knuffel geven is even uit den boze, maar een plaat kan geen kwaad. Daarom lanceert Studio Brussel een antwoordapparaat waarop men een song kan aanvragen om iemand te bedanken, een hart onder de riem te steken, of gewoon even van je te laten horen.

MNM is er met de vertrouwde stemmen en programma’s, met 24 uur per dag de laatste informatie en de beste muziek zodat jonge luisteraars zelfs zonder school of jeugdbeweging zich geen moment hoeven te vervelen. De VRT-jongerenzender laat van 09:00 tot 16:00 uur de muziek kiezen door de luisteraars, de jongeren die niet naar school kunnen, iedereen die thuis werkt en al die andere vertrouwde luisteraars.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx