fbpx

RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Complementariteit radio en Spotify…

… Sluit aan bij wat adverteerders verlangen; een targeted, relevant bereik

Een combinatie van een breed en een gericht bereik via enerzijds radio in combinatie met een digitaal kanaal als Spotify, dat is volgens agency Day One de ideale audioformule om de juiste doelgroepen tot actie aan te zetten voor een ‘vluchtig’ product als nieuwe filmreleases.

Voor het marketing agency Day One MPM uit Roeselare heeft de entertainmentindustrie weinig geheimen meer. Internationale en nationale klanten uit de gaming- en filmsector doen beroep op het bureau voor PR, mediastrategie, media buying, social media, brand activation projecten, enz. In de filmwereld promoot Day One onder meer de filmreleases van verschillende filmdistributeurs waaronder die van de Kinepolis Film Distributie. Voor Stan Blomme, samen met Koenraad Parrein, eigenaar van Day One MPM, speelt radio een belangrijke rol bij de promotie van lokale films zoals de recente Belgische films ‘Patser’ en ‘Hoop Doet Leven’.

“Radio is voor ons een dankbaar medium vanwege het brede bereik en de kostenefficiëntie”, zegt Blomme. “Soms is het zelfs een reddingsboei omdat andere digitale media zoals Spotify en digitale radio specifieker zijn en meer in de diepte gaan.“Idealiter combineren we radio met zijn brede bereik met die digitale kanalen zoals Spotify. Die complementariteit sluit perfect aan bij wat iedereen verlangt momenteel: een targeted, relevant bereik.”

Actualiteitswaarde van radio

De echte USP van radio is voor Blomme zijn actualiteitswaarde ofwel het feit dat het een van de enige platformen is dat dwingend aanvoelt, dat het gevoel teweegbrengt dat het nu moet gebeuren. Voor de release van een film waar de consument ‘on the spot’ beslist of hij ernaar toe gaat, is dat belangrijk.

“In elke spot moet een call to action zitten, maar radio biedt die conversie, dat aanzetten tot een directe actie vaak al uit zichzelf”, aldus Blomme. Als voorbeeld van die actualiteitswaarde geeft Blomme de film ‘Patser’ van El Arbi en Bilall Fallah over de Antwerpse onderwereld. De radiospot over die filmrelease was relevant, aangezien de drugsproblematiek in Antwerpen toen volop in de actualiteit was en aan bod kwam in de nieuwsbulletins van de radiozenders waarop de spot gepromoot werd. Bij ‘Hoop Doet Leven’, een film over de Vlaamse muzikant Will Tura werd dan weer gekozen voor Spotify vanwege de muzikale content van de titel.

° Beluister de spot voor de film ‘Hoop Doet Leven’

En in de toekomst?

Hoe ziet Blomme het medium radio evolueren, met de komst van digitale radio? “Het dna van radio zal mogelijk significant veranderen zodra luisteraars hun radio à la carte kunnen samenstellen”, aldus de eigenaar van Day One. “Dat zal adverteerders stimuleren om meer te experimenteren, bijvoorbeeld door langere audioformats te ontwikkelen. Het wordt een uitdaging om al dat materiaal rond die titels te ontwikkelen.

Daarnaast wordt het met die platformen ook gemakkelijker om meerdere content strategieën (bijvoorbeeld voor verschillende doelgroepen) beter af te stemmen op elkaar: een beetje zoals Netflix doet om aan de hand van je profiel de juiste content en campagnes te sturen”, besluit Stan Blomme.

Kortom, het radiomodel zal dankzij Spotify en digitale radio ‘veryoutuben’ zoals Blomme het omschrijft en deze extra mogelijkheden kunnen alleen maar een positieve shift teweegbrengen in hoe de budgetten voor audio in mediacampagnes zullen toegewezen worden. De radiozenders zullen er wel bij varen. (Lissa De Peuter – Var)

° Foto bovenaan – credits: Verkadefabriek.nl


Spotlight
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het radiodagboek van 29 juni – 181 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Blad 530: MNM, Lefto & Warmste Week (audio)

Het zomeraanbod (en iets meer) van MNM in vier pagina's (gratis)Lefto vindt zijn 'draai' niet Lees verder

2010: Radiospotje live op Qmusic (video)

Deze ochtend om 08:20 uur werd bij Qmusic, tijdens ‘Ornelis & Rogiers Showtime’ voor het Lees verder

Lage Landen: reclamemarkten kregen klappen

De voorbije maanden leefden we plots in een wereld zonder vliegverkeer, zonder files, zonder jengelende Lees verder

2012: Politieke spot op Hit fm in Oostende

Voor het eerst in de geschiedenis is er een politieke radiospot op een regionale radio Lees verder

Het radiodagboek van 10 juni – 162 (audio)

De historie conserveren is de bedoeling van dit dagelijkse rubriekje waarin je alle opvallende gebeurtenissen Lees verder

Nostalgie geeft gratis mondmaskers weg (video)

Vanaf morgen, zaterdag 6 juni, kunnen luisteraars van Nostalgie en muziekfans een mondmasker afhalen met Lees verder

2005: Uniek radio-experiment in Antwerpen (video)

Zingen de 38.300 luisteraars van Radio Minerva over een week uit volle borst Ri-co-laaa! mee Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Meer in reclame
2010: ‘Volt’ wint in Londen prijs voor reclametest

Blad 321: Radio 1, Media Landscape, Joe

Blad 320: Reclame, een podcast en een winnaar (audio)

Blad 316: La France, TOPradio en de tram (audio)

Blad 310: VIA, VRT en NRJ (video)

Reclameplafond voor VRT een goede zaak, of net niet?

Sluiten