RadioVisie

  • .
    .

Coming up… de TOP 3000 van Nostalgie (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Onder de noemer ‘Songs die je niet onberoerd laten’ kon iedereen sinds 3 maart bij Nostalgie drie songs indienen met een bijzonder verhaal. Op basis van al die nummers en bijhorende emoties geeft Marcia Bwarody morgen – vrijdag 17 maart – om 10:00 uur de aftrap voor de ‘TOP 3000’. De langste lijst in het Vlaamse radioland, en tegelijk een staalkaart van muziek met een link naar persoonlijke verhalen van luisteraars. 

Luk Alloo doorkruiste de afgelopen dagen het hele land voor Nostalgie om bij bekende luisteraars hun songs én verhalen te sprokkelen (foto bovenaan). Het resultaat is vijftien dagen lang te beluisteren tussen 06:00 en middernacht. Vrijdag 31 maart rond 18:00 uur wordt duidelijk wie op 1 staat in deze nieuwe lijst. De queeste van Alloo leverde trouwens best wel wat verrassende antwoorden op.

Zo kon je van Herman Brusselmans niet alleen horen waarom zijn zoontje de naam Roman kreeg, maar ook waarom hij zo weg is van ‘(Forever) Live and Die’ van OMD. Wat Cathérine Moerkerke heeft met ‘Joe Le Taxi’ van Vanessa Paradis. Op welke song Filip Peeters zijn An Miller ten huwelijk vroeg en hoe Shania Twain een extra snaar raakte bij de piepjonge Kato van The Starlings. Alle songs en verhalen die Luk Alloo verzamelde kan je bekijken en beluisteren op Nostalgie.be.

Stemmen voor deze lijst kan nog tot vanavond – donderdag 16 maart – om 18:00 uur. Na de ochtendshow vrijdag (met Ben Segers als centrale gast) geeft Marcia van 09:00 tot 10:00 uur al een sneak preview van de bovenste dertig. Die nummers staan immers nog niet op hun finale plaats. Tot en met donderdag 30 maart kan iedereen zijn of haar ultieme favoriet uit nog een extra push geven via Nostalgie.be of de app.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Nostalgie Vlaanderen

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Christian De La Rue
Christian De La Rue
16 maart 2023 - 10:54 10:54

Hoe wordt deze lijst eigenlijk samengesteld?
Ik vraag me af hoe een top 3000 kan worden samengesteld aan de hand van top 3’tjes??De nummers in de top3’tjes zullen heel vaak dezelfde zijn.
Hoe komt men aan 3000 nummers?
In Nederland mag je wel tot 35 nummers invullen (NPO Radio 2, 5, Veronica, Radio met de Top 4000, …).
Niettemin veel succes aan Nostalgie.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx