RadioVisie

 • .
  Amptec
  .

MNM1000: Coldplay na 10 jaar weer op nummer 1

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De dertiende editie van de MNM1000, de lijst met de favoriete songs van de MNM-luisteraars, eindigde gisterenavond met een oude bekende op de eerste plaats. Na tien jaar stond Coldplay opnieuw op nummer 1 met ‘Viva La Vida’.

“Viva La Vida is een song vol hoop en levenslust, niet toevallig dat de luisteraars van MNM  hem helemaal bovenaan zetten in dit rare jaar. Coldplay is terug van nooit weggeweest, Viva La Vida zal volgende zomer in het Koning Boudewijnstadion als nooit tevoren meegebruld worden” MNM-Dj Laura Govaerts

De top drie wordt vervolledigd door ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen en ‘In the End’ van Linkin Park.

De luisteraars van MNM kiezen opvallend voor recente songs. Iets meer dan de helft zijn nummers van 2010 of recenter. ‘Easy On Me’ van Adele, de huidige nummer 1 van de MNM50, is de meest recente song in de lijst.

Tijdloze klassiekers winnen aan populariteit bij de jonge luisteraars van MNM. De top drie bevat nummers met een respectievelijke leeftijd van 13 (Coldplay), 45 (Queen) en 20 (Linkin Park) jaar oud. Er zijn 147 nieuwkomers in de lijst met één duidelijke kampioen onder de nieuwkomers: ABBA. De legendarische band zet maar vijf extra nummers in de MNM1000 dit jaar en kaapt met ‘Dancing Queen’ de vijfde plek weg.

Rihanna is dan weer de koningin van de MNM1000 met 16 nummers in de lijst. Opvallende nieuwkomers zijn Olivia Rodrigo en de winnaars van het Eurovisiesongfestival Måneskin. Olivia Rodrigo komt met twee nummers de lijst binnen, ‘Drivers License’ springt onmiddellijk naar de tiende plaats en Måneskin haalt met ‘Beggin’ meteen de vijftiende plaats.

De MNM-DJ’s kregen de hele week versterking van bekend volk. Gert Verhulst presenteerde samen met Peter Van de Veire en Sander Gillis had iedere dag het gezelschap van een bekende co-presentator: Pommelien Thijs, Laura Tesoro, Aster Nzeymana, Metejoor en Kim Van Oncen.

De volledige lijst werd eerder deze week al bekend gemaakt, maar voor de volgorde van de top 10 kon nog tot en met zaterdagnamiddag gestemd worden. Dit zijn de allerbeste 10 volgens de MNM-luisteraars:

 1. Viva La Vida – Coldplay
 2. Bohemian Rhapsody – Queen
 3. In The End – Linkin Park
 4. Verover Mij – Niels Destadsbader
 5. Dancing Queen – ABBA
 6. Perfect – Ed Sheeran
 7. Wake Me Up – Avicci
 8. Someone Like You – Adele
 9. Blinding Lights – The Weekend
 10. Drivers License – Olivia Rodrigo

° Bekijk hier de volledige lijst.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over MNM

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx