RadioVisie

 • .
  Spotlight
  .

Coldplay op 1 in de MNM1000 met ‘Viva La Vida’

De veertiende editie van de ‘MNM1000’, de lijst met de favoriete songs van de luisteraars, eindigde gisteren – zaterdag 19 november – met een oude bekende op de eerste plaats. Voor het tweede jaar op rij stond Coldplay op 1 met ‘Viva La Vida’. In totaal haalde dit nummer al drie keer goud in de lijst, voor het eerst in 2011.

De top vijf werd vervolledigd door ‘As it was’ van Harry Styles, ‘Bohemian Rapsody’ van Queen, ‘What Makes You Beautiful’ van One Direction en ‘Vuurwerk’ van Camille. Harry Styles scoorde met twee plaatsen in de top vijf.

Harry Styles populair 

De luisteraars van MNM kozen opvallend voor recente songs. Iets meer dan de helft waren nummers van 2010 of later. Harry Styles was de hoogste nieuwkomer op 2 met ‘As it was’. Een song uit 2022, nieuw in de lijst en meteen op de tweede plek. Dat de Brit populair is bij de luisteraar was duidelijk. Hij dook liefst vijftien keer op en was samen met Rihanna, de vaakst genoteerde artiest. De oudste nieuwkomer was ‘Goeiemorgen, Morgen’ uit 1971. Een nummer van Nicole & Hugo dat 51 jaar oud is. Een mooi eerbetoon aan de pas overleden Nicole Josy.

De best scorende Belgische artiest was Camille. Zij kwam met ‘Vuurwerk’ de top 10 binnen op de vijfde plaats. Ze stond maar liefst zes keer in de ‘MNM1000’: ‘In de regen’ (812), ‘Vechter’ met Regi (375), ‘Vergeet de tijd’ met Regi (226), ‘Geen tranen meer over'(73), ‘Diamant’ (178) en ‘Vuurwerk’ (5). Ze moest enkel Niels Destadsbader (zeven keer) en Regi, die met elf nummers de meest genoteerde Belgische artiest was, laten voorgaan.

De top 10

De volledige lijst werd eerder deze week al bekend gemaakt, maar voor de volgorde van de hoogste tien kon nog tot en met zaterdagnamiddag gestemd worden. Dit waren de allerbeste tien volgens de MNM-luisteraars:

° Hier staat de complete lijst en hieronder de top 10.

 1. Coldplay – Viva La Vida
 2. Harry Styles – As It Was
 3. Queen – Bohemian Rhapsody
 4. One Direction – What Makes You Beautiful
 5. Camille – Vuurwerk
 6. Linkin Park – In The End
 7. Avicii – Wake Me Up
 8. ABBA – Dancing Queen
 9. Ed Sheeran – Perfect
 10. Stromae – Alors On Danse


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over MNM
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx