RadioVisie

  • .
    Heynen
    .
TVV Sound

Classic 21 bestaat 15 jaar …en zal niet veranderen

Classic 21 is in Vlaanderen wellicht al jaren met voorsprong het best beluisterde radionet van de RTBF, in hoofdzaak omdat het station geen vergelijkbare Vlaamse tegenpool kent. En die Classic 21 vierde gisteravond in de Rockerill in Charleroi een uitverkocht feestje ter gelegenheid van zijn 15-jarig bestaan. De affiche was 100 procent Belgisch: Triggerfinger, Black Mirrors, Boogie Beasts en Jacle Bow.

Classic 21 ontstond vijftien jaar geleden toen het al even legendarische Radio 21 werd opgesplitst in twee nieuwe stations: Pure (FM) en Classic 21. Het station kreeg een paar maanden geleden met Étienne Dombret ook een nieuwe ‘redactieleider’ (Chef Editorial), want bij de RTBF kennen ze, in tegenstelling tot de VRT, de functie van ‘nethoofd’ niet meer.

Dombret volgde Marc Ysaye (foto boven, credits RTBF) op, het jarenlange gezicht van de zender. Marc (65) ging per 1 februari met pensioen, al is hij gelukkig nog steeds te horen met zijn show ‘The Classics’. Dombret startte in 1995 bij de RTBF als geluidstechnicus en werd pas een ‘anker’ van Classic 21 in 2006.

“Het format zal zeker niet veranderen onder mijn leiding”, aldus Dombret in de weekendeditie van La Libre Belgique. “Er zijn radio’s in Frankrijk die met 800 of 900 titels draaien. Hier maken we de programma’s nog steeds op een traditionele manier. Wij bieden hyper-gespecialiseerde muziek in metal, blues, jazz …, de animatoren hebben inspraak in de aankleding van hun show. We maken uitzendingen met ons hart en niet om nieuwe marktaandelen te veroveren.”

Niettemin staan er Dombret enkele uitdagingen te wachten, zoals de ‘convergentie tussen de verschillende media’ binnen de Waalse openbare omroep. Classic 21 zal bijvoorbeeld zijn digitale aanwezigheid moeten uitbreiden en het station zal ook op televisie verschijnen in samenwerking met La Trois in een programma met rockgeoriënteerde muziekinhoud.


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx