RadioVisie

  • .
    .

CIM-najaar 2021: de commentaren

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

De landelijke radiostations en bij uitbreiding een handvol anderen die het CIM betalen voor hun werk, kregen vandaag de meest recent beschikbare luistercijfers (september – december 2021) in de mailbox. Intussen zijn er alweer twee maand voorbij. In een steeds sneller wordende maatschappij kan men zich daar vragen bij stellen. Op vragen volgen meestal antwoorden. En die kwamen er van de drie grote Vlaamse spelers. Over hoe content en blij ze zijn met hun rapport.

Els Van de Sijpe, manager Radio & Audio bij de VRT: ‘We zijn blij dat zoveel luisteraars afstemmen op één van onze VRT-zenders. Ze bevestigen een sterk najaar en zijn een opsteker voor onze ploegen die elke dag met veel talent en inzet onze programma’s maken. Al onze radiomerken stijgen in bereik. Radio 1 haalt zijn hoogste marktaandeel in ruim vijf jaar, de zender doet het ook online al een tijd erg goed. Ook Studio Brussel maakt een mooie sprong. Dankzij een sterk najaar met uitschieters als ‘I want to dance again’, ‘De jaren nul’, De Warmste Week samen met MNM en zeker ook de populaire eindejaarslijst De Tijdloze.”

“We merkten al via de reacties van onze luisteraars dat ze erg betrokken waren. De cijfers bevestigen dat nu ook. Ondertussen zijn we volop bezig met nieuwe radio-acties, evenementen met publiek en een zomer vol muziek. Zowel deze luistercijfers als uit het CIM Audiotime-onderzoek bevestigen bovendien de centrale rol van radio in het dagelijkse leven van de Vlamingen. 74% van de Vlamingen luistert dagelijks naar de radio, een stijging tegenover 72,4%.”

Michael Dujardin, channel manager Qmusic: “Het is een mooie bekroning voor het hele team dat steeds meer Vlamingen Qmusic omarmen. We waren al het tweede grootste station van Vlaanderen en marktleider op onze doelgroep 18-44, maar we nemen nu nog meer voorsprong en bereiken elke dag op die doelgroep maar liefst 9% meer luisteraars dan voorheen. De combinatie van Maarten & Dorothee in de ochtend, ‘Vincent Live’ in de vooravond, een uitgebouwde dag-, avond- en weekendprogrammering én tot de verbeelding sprekende acties zorgt voor dit resultaat waar we Vlaanderen enorm dankbaar voor zijn.”

Robin Vissenaekens, channel manager Joe: “Het is fijn te zien dat we het binnen onze doelgroep van veertigers en vijftigers goed blijven doen. Maar ook het bredere publiek verrassen we met toffe en maatschappelijk relevante radio. Dat doen we op FM, maar meer dan ooit ook digitaal, waar de Joe-familie blijft groeien met een marktaandeel van 1,6%. Het digitale station Joe Easy, met een mix van aangename rustige popmuziek, is koploper en valt duidelijk in de smaak.”

Managing Director Radio Tom Klerkx: “In de deze CIM-meting gaan we achteruit in bereik maar in de overview van de laatste twee jaar is ons marktaandeel eigenlijk stabiel. Ons product staat er en onze hoge luisterduur bevestigt: met 207 minuten staan wij  in de top 3 van de langst beluisterde zenders. En we zijn ook superblij dat onze nieuwe zender Nostalgie+  bij haar eerste meting meteen mooi binnenkomt in de CIM-cijfers en opduikt in de top 5 van de ‘digital only’-radiomerken. Nostalgie+, dat van start ging in mei 2021, haalt meteen marktaandelen van 0,3% op 12+ , 0,5% op 35-54 en een opvallend hoge luisterduur van 170 minuten. Redenen genoeg dus om er in mei een feestelijke verjaardagsmaand van te maken.”

NRJ zendermanager Nathalie Delporte: “Ik ben vooral blij met de verdubbeling op de jongerendoelgroep 12-24. Onze music policy waarbij we enkel hits draaien uit de afgelopen tien jaar wordt duidelijk gesmaakt door de stedelijke jongeren. En met onze enthousiaste team van jonge radiomakers zijn we klaar om de volgende Big Steps te zetten.”

Iedereen blij, een beetje blij, of heel blij dus. Waarvan akte


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Vlaamse luistercijfers september-december 2021: feestje bij Topradio

De schoolpoorten gaan even dicht. De krokusvakantie begint. Traditiegetrouw is het tijd voor een nieuwe Lees verder

CIM Audio Time: live radio blijft de grootste slokop van ons audioverbruik

In België luisteren we dagelijks gemiddeld 296 minuten - net geen vijf uur - naar Lees verder

De nieuwe CIM-luistercijfers: dit zeggen de mediahuizen

De nieuwe luistercijfers zijn er en zoals een ongeschreven wet het blijkbaar wil, is de Lees verder

CIM: de eerste luistercijfers sinds Covid-19

Het Centrum voor Informatie over de Media (CIM) heeft vandaag nieuwe luistercijfers bekendgemaakt. De resultaten Lees verder

Luistercijfers Nederland: Qmusic groeit niet meer

NPO Radio 2 is de opnieuw verrassend marktleider in Nederland, bij Qmusic is de groei Lees verder

Blad 1637: Fabian Hermans, luistercijfers Frankrijk, Adformatie

• Fabian's radiodebuut met NRJ 40 • Frankrijk: zit radio in vrije val? • Nederland: Lees verder

Luistercijfers Frankrijk: France Inter oppermachtig, Europe 1 ondermaats

Het uithangbord van Radio France deelde een gevoelige tik uit aan de achtervolgers die gemengde Lees verder

Blad 1635: DAB+ in Italië, luistercijfers Marokko, Donkere Dagen Top 50

• Lokale DAB+ gestart in Treviso • Marokko: religieuze radiostations blijven op kop • Stemmen Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx