CIM: de meest recente luistercijfers VRT en Medialaan zijn tevreden

Leestijd: 3 minuten

De meest recente luistercijfers zijn vandaag door het CIM bekend gemaakt. De zogenaamde ‘Golf 3’ werd gemeten in de periode tussen 26 augustus en 25 december 2017. De publieke omroep en de Medialaan stuurden inmiddels de obligate persberichten en commentaren.

VRT merkt op dat ‘De Vlaming van radio blijft houden’ en dat al haar netten ‘het goed doen’. Radio 1 haalt een marktaandeel van 8%, Radio 2 blijft ruimschoots de grootste met meer dan 30%, MNM haalt 9% en bereikt het meeste jongeren tussen 12 en 24 jaar, Klara en Studio Brussel blijven stabiel op respectievelijk 2,2 en 12,4%. ‘Radio blijft hiermee meer dan ooit de dagelijkse compagnon van de Vlaming’.

Els Van de Sijpe, manager Radio: “Dat elke dag ruim drie miljoen mensen naar een van onze radiomerken luisteren thuis, op het werk of onderweg daar zijn we blij en dankbaar om. Radio, dat is de kracht van het live moment. En de mix van informatie, muziek, verrassende en pakkende verhalen. We voelen die sterke band met onze luisteraars elke dag opnieuw via de reacties in onze apps of andere digitale platformen, via onze uitzendingen op locatie en evenementen.”

Medialaan laat weten dat “Qmusic en Joe het meest groeien van alle radiozenders bij het algemene publiek (12+). Ze doen het ook goed op hun zenderdoelgroepen.” Qmusic groeit van 11,1% (vorige golf) naar 11,8% op 12+. Joe stijgt in die doelgroep van 7,3% (vorige golf) naar 8,8% en is er ook de grootste groeier. Het totale marktaandeel van de Medialaan-radio’s groeit zo verder door van 18,4% (vorige golf) naar 20,6% op 12+. Op de zenderdoelgroepen haalt Qmusic 19,3% bij de 18 tot 44-jarigen en Joe 12% bij de 35-54 jarigen.

Iwan Reuvekamp, programmadirecteur radio: “Onze radiozenders zijn alive and kicking en groeien volop. Qmusic en Joe bereiken elke dag 1,1 miljoen luisteraars. Qmusic verwelkomde Wim Oosterlinck in de ochtend bij Sam & Heidi, Sean Dhondt in de namiddag en bereikt deze golf meer 18-44 jarigen.”

Robin Vissenaekens, zendermanager Joe vervolgt: “Grootste groeier Joe staat zowel in de week met Sven & Anke en Raf & Rani als in het weekend met Kris Wauters en Ann Van Elsen sterk. We bouwen verder aan de grootste supportersclub van de frisse veertiger en we doen dat met classics van toen en hits van nu.”

° CIM: alle resultaten


Deel dit artikel
Amptec
Spotlight
Belgian Radio Day
TVV Sound
Broadcast Partners
Amptec

4 gedachten over “CIM: de meest recente luistercijfers

 • do 8 feb 2018 om 18:16
  Permalink

  stadsradio vlaanderen geen cijfer?bedroevende keten is dat!

  Beantwoorden
  • vr 9 feb 2018 om 01:55
   Permalink

   Peter, ten tijde van deze meting was er van stadsradio Vlaanderen nog geen sprake. Alles lezen he.

   Beantwoorden
 • vr 9 feb 2018 om 01:51
  Permalink

  Aandachtige lezers merken natuurlijk ook dat er nog 10,57% te verdelen valt.
  Vraag is naar waar die gaan. Lokale? Buitenlandse?

  Beantwoorden
 • vr 9 feb 2018 om 10:39
  Permalink

  Zou Radiovisie in deze tabellen ook een kolom kunnen toevoegen met het totaal zendvermogen en het totaal aantal frequenties dat door de verschillende radiostations gebruikt wordt…?

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *