RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Chris Van Tongelen naar BNL

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Misschien moet het BNL-netwerk een extra slogan introduceren? Naast ‘Je hoort erbij’ zou ‘Het station van de sterren’ ook niet misstaan. Al was er ooit al een ‘Station of the stars’, maar da’s een ander verhaal in een andere tijd, op een andere plaats. Naast Amaryllis Temmerman, Willy Sommers, Wim Leys, David Vandyck, Lennaert Maes, Lissa Lewis, DJ F.R.A.N.K… is nu ook Chris Van Tongelen toegevoegd aan het contingent presentatoren.

Vanaf vandaag, zondag 17 mei presenteert hij de ‘Vlaamse 10’, tussen 13:00 en 15:00 uur. Alleen wie onder een Vlaamse steen leefde de voorbije jaren zal de man niet kennen. Chris Van Tongelen begon zijn carrière als musicalman bij het Ballet van Vlaanderen. Hij was Frederic Trumper in de Abbamusical Chess. Van daar ging het naar Duitsland voor Gaudi en Gambler, twee musicals van Eric Woolfson (oprichter Alan Parsons Project). Maar in Vlaanderen zou Chris’ ster nog meer rijzen: Sneeuwwitje, Assepoester, West Side Story, Romeo & Julia, Jesus Christ Superstar, Dracula, Grease… Ook Nederland volgde met de musical Greace. Het bleef niet alleen bij acteren en zingen, hij ging ook zelf muziekspektakels en musicals produceren.

Intussen schitterde hij ook op dat kleine scherm, als Bart Van den Bossche in de VTM-soap Familie. Van Tongelen is – last but not least – een gewaardeerd songwriter, ook als geestelijk vader van hitmachine De Romeo’s. Chris krijgt er op zondag een nieuwe uitdaging bij: de presentatie van een Vlaamse hitlijst. Hij draait de tien populairste nummers van het moment en stelt nieuw talent voor. Chris Van Tongelen wordt niet alleen presentator, maar ook lid van de muziekredactie.
 
Geen hokjesdenken, maar verbinden
 
Het enthousiasme is groot: “Van bij de start van BNL viel het unieke format me op. Een lekkere schlager van Willy Sommers volgt na een klassieker van pakweg The Pebbles, om dan weer te verrassen met een dansschijf uit Regi’s toverhoed. BNL maakt geen onderscheid tussen jong of oud, we splitsen muziek niet op in vakjes. Waar radio vaak vanuit één doelgroep wordt gemaakt, zien wij het breder: hou je van muziek van bij ons, dan zit je hier echt goed. Wanneer we met De Romeo’s optreden zie ik veel artiesten die goed kunnen zingen of een liedje brengen dat de mensen smaken. Het maakt me blij om te laten horen wat er leeft in Vlaanderen. En om een duwtje te geven in een artistieke doorbraak.”
 
Stéphanie Meire (Public Relations): “Als je Chris zijn decennialange carrière ziet, moet je erkennen dat hij veel bagage heeft in complementaire sectoren. Hij is de juiste man op de juiste plaats om te oordelen over nieuwe releases. Als podiumbeest pur sang, van musicals tot de Romeo’s: hij weet wat er broeit bij de Vlaamse artiesten. Mag ik trouwens nog een primeur meegeven? Eigenlijk krijgen we met de komst van Chris er twee Romeo’s bij. Want als Chris naar het buitenland moet voor een opdracht, nemen Gunther of Davy het gewoon over. Dat is gewoon fantastisch. En het bewijst dat De Romeo’s niet alleen on stage voor elkaar door het vuur gaan.”


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Panasonic
Panasonic
16 mei 2020 - 21:28 21:28

Wie gaat dat betalen?!
Zal binnen dit en een jaar al veel minder zijn 😀

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx