Jingles, wat zou een radioprogramma zonder zijn? U hoeft niet te antwoorden, want we kennen het antwoord. Kleinere omroepen maken ze zelf. Wie iets meer te besteden heeft kan terecht in een circuit van zeer bevredigende producties en wie het grote geld kan ophoesten, zoekt het bij de grotere (buitenlandse) bedrijven…
Staan grote namen garant voor een super resultaat? Het is geen garantie. Het omgekeerde geldt ook. Minder bekende huizen of jinglemakers zijn wel in staat om geweldige dingen te doen. Onbekend is té vaak onbemind. Een typisch voorbeeld is Chris Kershaw (foto). Zijn naam is bekend in jingleland, maar niet zoals het hoort te zijn. Online is er zelfs relatief weinig over hem te terug vinden. En ook in het beperkt aantal boeken over jingles komt zijn naam slechts mondjesmaat voor.

Jingleweb.nl noemt hem daarom ‘de stille kracht van de jingles’. Hij werkte bij giganten als PAMS, TM en JAM en startte zelf meer dan eens een eigen bedrijf, zoals Sudance, Music K en Kershaw West. Zijn eigen Music K presentatie uit 1975 maakt duidelijk dat hij behoorlijk schatplichtig is aan JAM uit het Amerikaanse Dallas (Texas).
Onder de vleugels van Jon Wolfert en zijn vrouw Marilyn klom JAM op het podium. Wie naar de Music K presentatie luistert, hoort de eerste pakketten van JAM geheel of gedeeltelijk terug: Priority I en Dimension II, beiden opgenomen in november 1974. Ook in het JAM pakket LS Package is de signatuur van Chris Kershaw terug te horen. De man overleed in 2013, maar liet een oeuvre na van 1.500 jingles voor JAM, waarvoor hij dertien jaar werkte.
En tegelijk: een aantal pakketten in de Music K demo vaarden ook al eerder onder de Sundance vlag: The music maker, Quick Shots, Back to basics en Acapella 75 (ook als Sundance demo beschikbaar). Je kunt de demo hieronder beluisteren. (Jingleweb.nl)