RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

China haalt Vlaamse lokale radio offline

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Waregem1 slachtoffer van ludiek bedoelde scholierengrap

Waregem1, het lokale radiostation voor de gelijknamige provinciestad Waregem heeft het verkorven in… China en Vietnam. Oorzaak; een foto van leerlingen uit het College van de Sint-Paulusschool die hun laatste honderd dagen extra glans wilden geven. Voor een onvergetelijk fotomoment kleedden ze zich in traditionele Aziatische kostuums en toonden een bordje met de weinig aan de verbeelding overlatende tekst ’Corona Time’. 

De foto vond z’n weg naar Twitter met de boodschap: “Humor van mensen van Waregem, ze hebben rammel nodig” en ging meteen daarna viraal. De Facebookpagina van Waregem1 maakte er melding van, met de extra tekst dat “de ludieke verkleedpartij in het verkeerde keelgat was geschoten”. Meer was niet nodig om de andere kant van wereld te mobiliseren. Gisterenochtend, woensdag 11 maart, doken plots ruim vijftienduizend bezoekers – uit China en Vietnam – op in een kwartiertje, met vele honderden reacties. 

De Vietnamezen waren boos omdat hun hoofddeksel werd gemixt met Chinese kostuums. Deze laatsten konden er niet mee lachen dat hun traditionele klederdracht werd belachelijk gemaakt. En beiden vonden het allesbehalve leuk dat er sowieso de draak werd gestoken met het coronavirus. Nog diezelfde ochtend kreeg de website van Waregem1 te maken met een een DDoS-aanval uit Azië en de… Verenigde Staten. VlaamseArdennen1 en Radio Media, behorend tot dezelfde groep, deelden eveneens in de klappen.

In drie uur tijd werden een miljoen reacties geteld. Er werd meteen een Facebook-bericht verspreid door Waregem1, in het Nederlands en het Engels, waarin het lokale radiostation z’n verontschuldigingen aanbood en uitlegde dat het om ludieke actie ging en niet om een bericht van henzelf. Niet dat het veel zoden aan de dijk zette. Inmiddels is de website van Waregem1 weer veilig te bereiken. Ook de sociale media van de school werden geviseerd en waren gisteren even offline. 

Waarmee alweer bewezen werd dat humor allesbehalve universeel is. 


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx