fbpx

RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Channel managers voor Qmusic en Willy

Het nieuwe management van de radiostations van DPG Media is bekend. Michael Dujardin start begin 2021 als channel manager van Qmusic en Annelies Orye gaat in dezelfde functie meteen aan de slag bij Willy. Hiermee nemen beiden de eindverantwoordelijkheid op zich. Eerder dit jaar was Robin Vissenaekens al gestart als channel manager van Joe. Allemaal hebben ze nu een eigen ‘aanvoerder’.

Dirk Lodewyckx (algemeen directeur radio, tv & streaming): “De radio-afdeling van DPG Media krijgt een nieuw leadership met daarin een centrale rol voor de channel managers. We brengen zo de sturing dichter bij de zenders en kiezen voor sterke profielen met een brede kijk op het radiomaken, de digitalisering en de relatie met de luisteraar.”

Michael Dujardin is geen onbekende binnen DPG Media. Hij werkte eerder al dertien jaar op de Medialaan, eerst als channel manager van JIM en VTMKZOOM en later als Marcoms manager bij TV. De voorbije zeven jaar was hij Head of Marketing & Media bij Tomorrowland en in die rol verantwoordelijk voor de communicatie, content-productie en internationale media-partnerships.

Michael Dujardin voor Qmusic

Michael Dujardin: “Qmusic is één van de mooiste mediamerken van ons land. Ik kijk er dan ook heel erg naar uit om samen met het gepassioneerde team te kunnen bouwen aan een ambitieuze toekomst, met focus op de sterkhouders van nu, straffe acties en digitale innovatie. Bij Tomorrowland heb ik geleerd hoe belangrijk het is om je community centraal te stellen in alles wat je doet. Ik ben heel dankbaar dat ik de afgelopen jaren mijn steentje heb mogen bijdragen aan het succesverhaal van één van de mooiste exportproducten van ons land. Op de Medialaan ga ik veel vertrouwde gezichten tegen het lijf lopen, dus dat wordt leuk. Bovendien viert Qmusic volgend jaar z’n twintigste verjaardag. Aangezien ik bij Tomorrowland heb ervaren wat écht feesten is, komt die verjaardag dus helemaal goed!”

Ook Annelies Orye is geen onbekende voor Willy: ze was erbij van bij de start en heeft een vaste plek als DJ. Vanaf nu neemt ze daar de rol van channel manager bij, waar ze enorm naar uitkijkt: “Willy is op een jaar tijd uitgegroeid tot een relevante digitale speler in de alternatieve muziekscene. We hebben een duidelijk profiel, een trouw publiek én vooral een geweldig team van creatieve muziekkenners waarmee we iedere dag de beste radio proberen te maken. We hebben dus alles in huis om Willy verder te laten groeien. En als channel manager wil ik er samen met het geweldige Willy-team voor zorgen dat ons dat ook echt lukt.”

Annelies Orye voor Willy

Dirk Lodewyckx: “Met Michael Dujardin is het een blij weerzien. Na zijn jaren bij Medialaan heeft hij zijn strepen verder verdiend bij Tomorrowland, bouwde hij onder andere succesvolle livestreams uit waarbij miljoenen mensen werden bereikt en lag hij aan de basis van samenwerkingen met grote internationale mediaspelers. We zijn blij dat we zo’n toptalent terug mogen verwelkomen bij DPG Media. Met de aanstelling van Annelies Orye als channel manager van Willy onderstrepen we de ambitie die we hebben met ons jongste radiostation. Annelies is van kindsbeen gepassioneerd door radio en was de voorbije maanden al een echte Willy, dus dat lijkt ons de ideale match.”


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Rockzender Willy viert eerste verjaardag

Het rockstation Willy, uit het huis van DPG Media, heft nu zondag 11 oktober de Lees verder

Wim zet voor het eerst koffie bij Willy

Geen radiovuurdoop meer voor Wim Oosterlinck, wel een eerste ochtendshow bij Willy. Vanaf morgen, vrijdag Lees verder

Wim Oosterlinck wordt Willy-motor: “Dit is mijn droom”

De overstap van radiopresentator Wim Oosterlinck (47) van het ‘grote’ Qmusic naar het ‘kleine’ Willy Lees verder

Luc Janssen keert terug naar de radio

Het minste wat je kan zeggen van Willy is dat er gestaag aan de weg Lees verder

Willy: AC/DC op 1 in de ‘Riff Top 100’ (video)

‘Whole Lotta Rosie’ van AC/DC heeft volgens de luisteraars van Willy dé beste gitaarriff aller Lees verder

Marcel Vanthilt brengt festivals bij Willy (video)

Als Vlaanderen niet naar de festivals kan, dan brengt Willy de festivals tot bij de Lees verder

‘Drive-in Festival’ van Humo, De Morgen & Willy

Het coronavirus maakt een kruis over de Belgische festivals, maar een zomer zonder muziek is Lees verder

Willy hijst nationale driekleur op 1 april

Alle programma's in het teken van ‘Belgian Music Matters’ De coronacrisis heeft het dagelijkse leven Lees verder

Meer over Qmusic

Meer over Joe

Meer over Willy

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x
Lees vorig bericht:
Belg leidt Europese DAB+-lobby

Wallonië: regionale DAB+ wacht op minister

Dick ‘Driemaster’ de Graaf is niet meer (audio)

Sluiten