fbpx

RadioVisie

.
Spotlight
.

Cellnex verwerft zenderexploitatie Broadcast Partners

Een deel van het Nederlandse Broadcast Partners is verkocht aan het mastenbedrijf Celllnex. Dat meldt NederlandsMediaNieuws.nl. Het gaat om de delen van de technische zenderexploitatie voor Nederlandse en Vlaamse radiostations, waaronder de openbare omroep VRT.

Volgens Cellnex gaat het om een totale investering van 40 miljoen euro. De 30 procent-deelneming van Broadcast Partners in het Duitse Divicon Media is niet mee verkocht. Robert-jan van der Hoeven behoudt samen met Marc Nanning onder meer de onderdelen research & development en engineering in afzonderlijke entiteiten.

Steven Hamelink die sinds 2012 operationeel niet meer op dagelijkse basis bij Broadcast Partners actief is, heeft zijn minderheidsbelang verkocht. Het bedrijf was grotendeels in handen van ING en Bernia Investments. Die zijn met de aankoop door Cellnex niet langer betrokken.

Robert-jan van der Hoeven en Marc Nanning blijven Broadcast Partners besturen en vertegenwoordigen. Beide delen van het nu gesplitste bedrijf blijven intensief samenwerken. Voor de klanten en personeel wijzigt niets.

De distributietak van Broadcast Partners is nu omgedoopt tot On Tower Netherlands. Het wordt meteen het grootste onderdeel van Cellnex in Nederland, waarmee Cellnex veel meer slagkracht weet te verwerven.

Volgens Robert-jan van der Hoeven wordt door de digitalisering de gemiddelde mastbezetting kleiner en neemt het risico toe dat hogere masttarieven aan derden moeten worden betaald, waardoor de kosten voor de radiostations zouden stijgen. Met de overeenkomst met Cellnex, dat veel masten bezit, neemt dat risico substantieel af. “Bovendien kunnen we met de masten meer en andere services ontwikkelen, die een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van de mast- en distributietarieven.”

Cellnex is een van oorsprong Spaanse groep die intussen ruim 45.000 zendmasten beheert in Spanje, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië en Zwitserland. De Italiaanse familie Benetton is de referentie-aandeelhouder met een belang van 29,9 procent. Het bedrijf is genoteerd op de Spaanse beurs.

Cellnex Nederland is ontstaan uit overnames van het mastenbedrijf Shere Masten (oktober 2016), Towerlink Netherlands (juli 2016) en Alticom (september 2017). Alticom bezat onder meer de iconische Hilversumse tv-toren en de Gerbrandytoren (zendmast Lopik). Daarmee exploiteert Celllnex mobiele telecom infrastructuur-diensten, reclame in masten, datacenters, broadcasting en masten.

Daar komt nu zenderexploitatie bij. “Voor de klanten en medewerkers van Broadcast Partners (Ontower en The Broadcast Group) wijzigt niets, ook niet op middellange termijn. Wel is het de bedoeling dat op lange termijn naar synergieën en schaalvoordelen wordt gezocht, maar ook die blijven zonder gevolgen voor de broadcast klanten en het personeel”, zegt Robert-jan van der Hoeven.


TVV Sound
TVV Sound
Yesterdayland
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Het DAB+ vakantierapport Frankrijk: 68 extra DAB+ stations in Parijs, Marseille en Nice Polen: kandidaten
Er zijn nog twee kandidaten in de running voor de overname van het zenderpark van
Niet enkel het oor wil wat, het oog maakt het zoveel imposanter Na de 'huisruil'
Bij RadioVisie hebben we heel wat lezers die zich (ook) interesseren voor de technische aspecten
Het is komkommertijd in de nieuwsmedia en dan wordt klein nieuws al eens buiten proportie
Urbanus wist het al in 1974 op het moment dat hij ‘De wereld is om
Het heeft zijn tijd geduurd, maar maandag 3 juni kon zenderoperator Norkring nu ook zijn
De VRT-radio schakelde afgelopen dinsdag (5 maart) voor haar DAB+ mux over op een volledig

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
Blad 227: MNM, Duitsland, NPO

Blad 226: DPG Media, Meteor, DAB+ zenderkaart

Blad 225: Teveel onderwerpen voor één titel (video)

Frontier Smart Radio: favorieten beheren (eindelijk) weer mogelijk

Blad 224: CityMusic, Superstar en Minerva (audio)

(Ver)Meer Mi Amigo verhalen – 2 (audio)

Sluiten