RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Caroline-schip als decor voor documentaire The Who

Het Britse Sky zendt vanavond (vrijdag) een documentaire uit over het iconische album ‘The Who Sell Out’ uit 1967 van The Who. Het televisieprogramma werd gefilmd aan boord van de Ross Revenge, het radioschip van Radio Caroline op de rivier Blackwater, Essex.

De documentaire maakt deel uit van de Sky Arts Classic Album-serie en wordt vanavond om 21.00 uur (Britse tijd) uitgezonden.

Het album ‘The Who Sell Out’ is een verzameling liedjes, afgewisseld met nepreclame, die zogenaamd een uitzending vormen van het offshore station Radio London. De plaat verscheen destijds na het in voege treden van ‘The Marine Broadcasting Offenses Act’ (14 augustus), dus na het stopzetten van Radio London.

Voor het album gebruikte The Who destijds bewust Radio London-jingles in plaats van Radio Caroline-jingles. Indien The Who op dat moment de jingles van Caroline had gebruikt, dan zou dat in strijd zijn geweest met die anti-zeezenderwet. Caroline was op het moment dat de plaat verscheen immers nog steeds in de ether via twee schepen, maar werd door de Britse autoriteiten illegaal verklaard.

Het filmbedrijf Eagle Rock Films benaderde vorig jaar Radio Caroline met de vraag of ze een belangrijk deel van de documentaire op de Ross Revenge konden filmen. De opnames vonden plaats in september vorig jaar.

Een van de studio’s op de Ross werd aangekleed met rekwisieten en acteur James Harris (foto boven) speelde de rol van een DJ van Radio London, helemaal uitgedost in hippe kledij uit de jaren 60. De film bevat ook interviews met de nog levende leden van The Who.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Radio Caroline
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx