RadioVisie

  • .
    .

Carnaval in Opwijk en daar is Raddio Oppèk

In Aalst en Ninove werden de tijdelijke carnavalsradio’s intussen alweer veilig opgeborgen voor een jaartje, maar het Vlaamse carnavalsseizoen is nog niet voorbij. In Halle gaan ze deze week hun finaleweek in en helemaal achteraan in de carnavalsreeks bengelt het Vlaams-Brabantse Opwijk. Net als de voorbije acht jaar wordt dat lokale carnaval opgeluisterd met de evenementenzender, Raddio Oppèk.

De Opwijkenaren kunnen vanaf maandag 1 april op 95.9 MHz – en ook via de live-stream raddio-oppek.be – gedurende twee weken opnieuw luisteren naar Raddio Oppèk: gekke carnavalsradio met doorlopend feestmuziek en reclamespotjes in het Oppèkse dialect. Voorafgaand is er de kickoff-party op zaterdag 30 maart in café De Plets.

De initiatiefnemers achter Raddio Oppèk waren vroeger actief bij de Opwijkse lokale radio Spits FM. Programmamakers zijn Pieter Vermeiren (Chewie), Jasper Baeyens, Jos Lelie (Jos Tet), Emily Van Aken en Sefanja Hillaert, met technische hulp van Glenn Verbesselt en Davy Moortgat.

Van maandag tot en met vrijdag, telkens van 20:00 tot 22:00 uur, plus in het weekend telkens van 14:00 tot 17:00 uur zijn er live programma’s te horen waarin de Opwijkse carnavalsgroepen worden voorgesteld. Verder wordt een candid-radio gehouden en wordt ingespeeld op de dagelijkse gebeurtenissen. Op Losse Vroidag (12 april) komen de losse groepen op bezoek en is er een Raddio Oppèk Café.

De carnavalsstoet in Opwijk gaat uit op zondag 14 april.


Heynen
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx