RadioVisie

 • .
  Heynen
  .
TVV Sound

Canada: Bell doopt tien stations om tot Move (video)

Een nieuwe merkenconsolidatie in de Canadese radiowereld: Bell Media heeft afgelopen zondag tien popzenders in onder meer Ottawa, Halifax en Vancouver omgedoopt tot MOVE. De slogan van het nieuwe merk is ‘Today’s Best Variety’. Het conglomeraat Bell Media is de massamedia-dochteronderneming van BCE Inc. De activiteiten omvatten televisie en productie, radio, digitale media en internet.

Eerder rolde Bell al de merken Virgin Radio en Pure Country landelijk uit. Met MOVE is daar nu dus een nieuw merk bijgekomen. Er worden voornamelijk hits, die de afgelopen jaren in de hitlijsten hebben gestaan, geprogrammeerd, met ieder uur enkele klassiekers. Men positioneert zich hiermee tussen de formats AC (Adult Contemporary) en Hot AC. Op de playlist staan artiesten als Pink, Adele, Lady Gaga, Maroon 5, Shawn Mendes en Taylor Swift.

Door de komst van MOVE zijn vertrouwde radiomerken als QM-FM in Vancouver, uit de ether verdwenen. Dit station was al sinds de jaren ’60 een begrip in de hoofdstad van Brits-Columbia. Momenteel zenden alle nieuwe Move-stations non-stop muziek uit. Vanaf maandag 4 januari 2021 keren de lokale ochtendshows, die ook al op de oude zenders te horen waren, terug. 

Onduidelijk is nog of de rest van de dag ook lokaal geprogrammeerd wordt of dat er netwerkprogramma’s komen. Wel belooft MOVE tussen 09:00 en 17:00 uur slechts één reclameblok per uur te brengen, waarmee de zender zich richt op radioluisteraars tijdens het werk.

Landelijke merken

Dat ook in Canada steeds meer radiomerken landelijk worden uitgerold is logisch. Op deze manier is het voor grote adverteerders duidelijk waar de stations voor staan. De marketing kan dan eveneens op landelijk niveau opgepakt worden. Maar ook richting de luisteraars zorgen landelijke merken voor meer duidelijkheid.

Bell is niet de enige Canadese radiogroep die stroomlijnt. Grote concurrent Rogers voerde eerder al een merkenconsolidatie door met onder meer Jack, Kiss, News, The Fan en Rock. Ook in het buitenland, waaronder Australië (Triple M, Hit, Nova) en het Verenigd Koninkrijk (Heart, Smooth, Capital, Greatest Hits) is het heel gebruikelijk om lokale en regionale radiostations een landelijk merk te geven. In Verenigde Staten is men op dat vlak iets conservatiever, al zijn ook daar merken in meerdere markten actief, zoals Kiss, Alt, Nash, The fan en The Ticket. (Mobile Syrup & radio.nl)

De nieuwe MOVE stations

 • Vancouver’s MOVE 103.5
 • Ottawa’s MOVE 100
 • Halifax’s MOVE 100
 • Brockville’s MOVE 104.9
 • Fredericton’s MOVE 106.9
 • Kelowna’s MOVE 101.5
 • Kingston’s MOVE 98.3
 • Niagara’s MOVE 105.7
 • Penticton’s MOVE 97.1
 • Peterborough’s MOVE 99.7
MOVE 100.3

The music you love has a new home! MAJIC 100 is now MOVE 100! Playing today’s best variety and all your favourites to keep you moving through the day!

Posted by Ottawa's Move on Sunday, December 27, 2020


Spotlight
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx