RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

BX1 start eigen (web)radio voor Brussel (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Halfweg december werd het nieuwe beheerscontract tussen de Raad van de Franse Gemeenschapscommissie, ook bekend als het ‘Parlement francophone bruxellois’, en de regionale televisiezender BX1, voorheen Télé Bruxelles, voor de periode 2019-2024 ondertekend. In het pakket zit ook een nieuwe webradio.

Na televisie en internet zal BX1 binnen afzienbare tijd ook een radiostation aan z’n media-activiteiten toevoegen. De belangrijkste taak is om informatie over Brussel te verstrekken. BX1 zal eveneens een FM- en DAB+-frequentie aanvragen zodra de aanbesteding door de Conseil Supérieur de l’Audiovisuel deze maand wordt uitgeschreven.

De webradio zal een aanvulling zijn op de televisie en een kans beiden aan Brusselaars die zich willen in formeren. De muziek zal hoofdzakelijk Franstalig zijn, bij voorkeur uit de Federatie Wallonië-Brussel.

Het toekomstige radiostation BX1, waarvan de start is gepland tegen september 2019, wil eveneens een leemte opvullen in het Franstalige radiolandschap in de hoofdstad. Uit een marktstudie die Dedicated in december 2017 heeft uitgevoerd, blijkt dat 76% voorstander is van de oprichting van een nieuw regionaal radiostation in Brussel.

BX1 is van plan via het radiostation vijf voltijdse werkplaatsen extra te creëren. (JLB)

° BX1, tot 2015 bekend als Télé Bruxelles, is sinds 1985 een Franstalige Brusselse regionale / lokale televisiezender, die informatie brengt  over politiek, sociale, culturele, economische gebeurtenissen en sport, uit Franstalig Brussel. Er wordt ook via DVB-T (oude standaard) uitgezonden en is her en der ook te ontvangen in Vlaanderen.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Pieter Van Banden
Pieter Van Banden
9 januari 2019 - 08:38 08:38

Misschien even aan toevoegen dat BX1 ook uitzend via DVB-T (oude standaard) en op sommige plaatsen ook te ontvangen is in Vlaanderen.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx