RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

BV’s vallen massaal voor Minerva

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Godinnen hebben een streepje voor. Minerva is er eentje van de vele en het Antwerpse radiostation dat naar haar is genoemd profiteert duidelijk van die extra troeven. Gisteren in het nieuws, vandaag alweer. Qua marketing kan het tellen, zeker als de berichten over het station in dé krant van hun zendgebied staan. De Gazet van Antwerpen dus. Al liet ook Het Nieuwsblad zich niet onbetuigd.

Dat sinds de eerste lockdown Radio Minerva dagelijks tussen 10:00 en 12:00 uur ‘Zeg het met een plaatje’ programmeert, is inmiddels genoegzaam bekend. De bedoeling is om luisteraars een stukje uit hun sociale isolement te halen. Dat gebeurt in samenwerking met Zorgbedrijf Antwerpen. 

Het verzoekprogramma maakt heel handig gebruik van de sympathie die Minerva overal ten lande en niet in het minst bij een hele schare BV’s oproept. Zo zaten onlangs Ben Segers en Axel Daeseleire (foto bovenaan) als gastpresentator achter de microfoon. “We waren blij met de uitnodiging van Radio Minerva en hebben ons als gastpresentator goed geamuseerd”, vertelt Ben Segers. 

“Het was plezant om de verzoekjes van luisteraars voor te lezen en zo de eenzaamheid en isolatie een beetje te doorbreken. Zo konden mensen die elkaar al veel te lang niet hebben gezien hun gevoelens toch een beetje delen.” De slogan van Minerva is Alle sinjoren willen hem horen, maar het bereik gaat veel verder dan dat. 

° Lees verder onder de foto’s.

“We kregen zelfs verzoekjes uit Amsterdam en ook de mama van Bart Kaëll vroeg voor een verjaardag een plaatje aan. Uiteraard koos ze een liedje van haar zoon, De Marie Louise”, zegt Axel Daeseleire. En niet alleen senioren, maar ook jongeren en mensen van middelbare leeftijd, zoals wijzelf zijn trouwe luisteraars.”

Zowel Axel als Ben zijn dus fans. “Ik woon niet meer in ’t Stad,” zegt die laatste. “Maar telkens ik met de auto in de buurt ben, stem ik af op het gezellige Minerva.” Axel: “Ik ben al jarenlang een vaste luisteraar en zelfs officieel lid van de zender.” “Ik ben nu mijn inschrijving aan het invullen en ga voor erelid”, vult Ben haastig aan. Axel lacht: “Ik had niks minder verwacht.”

Zouden de twee na hun passage op Linkeroever vaker achter de radiomicrofoon willen kruipen? “Een interessant idee”, vindt Ben. “We komen in ieder geval snel weer terug naar Radio Minerva.” “We wilden graag bekende Vlaamse stemmen in ons verzoekprogramma”, vertelt de voorzitter van Radio Minerva, Frank Boekhoff. “De respons was en blijft enorm en tot dusver heeft er nog niemand nee gezegd. Ik vermoed dat het gegeven van dit programma bij iedereen een snaar raakt.”

‘Zeg het met een plaatje’ wordt verlengd tot eind maart. Dit is het indrukwekkende lijstje BV’s dat al zijn en haar medewerking verleende: Lien Dendievel, Slongs, Steven De Lelie, Camilia Blereau, Mitta Van Der Maat, Udo, Karen Damen, Wim Soutaer, Yannick Bovy, Marc Fransen, Jo Hens, Ella Leyers, Davy  Gilles, Marianne De Vriese, Lucas Van Den Eynde, Axel Daeseleire, Ben Segers, Clara & Jelle Cleymans, John Leo (winnaar voice senior 2019), Bob Savenberg, Peter Van De Velde, Christel Van Dyck en James Cooke. (Bericht: Gazet van Antwerpen)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx