RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Brussel: Eazy FM moest op het matje bij de VRM

De Brusselse lokale radio Eazy FM, die eind september in alle stilte zijn FM-zender uitzette, krijgt van de Vlaamse Regulator voor de Media nog tot 1 maart om opnieuw in de lucht te komen. Anders wordt de erkenning ingetrokken.

“Bij controles op 10 oktober 2022 en 7 november 2022 heeft de onderzoekscel van de VRM vastgesteld dat Radio Candy geen uitzendingen meer verzorgt.” Die 10 oktober was wellicht niet geheel toevallig, want toen bracht RadioVisie als enige het nieuws dat de zender van Eazy FM niet meer in de lucht was. Aangezien ze in de kantoren van de VRM het station normaal zelf kunnen ontvangen was het niet zo moeilijk om snel een eerste controle te doen.

Luc Decoster, jarenlang de gangmaker achter Eazy FM, bevestigde ons het stopzetten via de ether – online is de stream wel nog te horen – en deed een oproep aan “een jonge generatie radiomakers om het etherverhaal via de 106.5 verder te zetten met een nieuw product”.

Maar bij de VRM vinden ze het niet fijn als je er de stekker uittrekt zonder hen te verwittigen. Als je dat keurig meldt en je geeft een plausibele reden op, dan zal de VRM je altijd de kans geven om wat tijd te kopen, zonder al meteen een procedure op te starten. Dat verklaart waarom de VRM hier vrij kort op de bal speelt. “Op 7 november 2022 stelt de onderzoekscel bij een opvolgend luisteronderzoek vast dat er nog steeds geen uitzendingen worden verzorgd op 106.5 MHz te Brussel. Volgens de onderzoekscel biedt Radio Candy [de vzw achter Eazy FM, red.] geen concreet perspectief over de hervatting van de uitzendingen.”

Eazy FM repliceerde dat het station buiten haar wil om werd geconfronteerd met een verhuis van de zendlocatie. In een stad als Brussel is dat niet zomaar in een handomdraai op te lossen, toch niet als je het met heel beperkte middelen moet rooien. Al gooit men nog niet de handdoek in de ring. “Als enige nog overblijvende onafhankelijke lokale radio in Brussel, is het onze bedoeling om een duurzame doorstart te maken”, aldus Radio Candy. “Zij acht 26 februari 2023 hiervoor haalbaar en vraagt daarom uitstel tot die datum om haar uitzendingen terug op te starten.”

De Algemene Kamer van de VRM beperkt zich daarom nog tot een vaststelling van een inbreuk en geeft de vzw tot 1 maart om zich ‘te conformeren’. Versta: terug in de lucht te komen.


Amptec
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx