RadioVisie

  • .
    .

Brussel: BX1+ is gestart, maar enkel als webradio

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het Franstalige Brusselse tv-station BX1 heeft om 10 uur vanmorgen zijn langverwachte radiostation BX1+ gelanceerd. Het station is enkel te beluisteren (maar ook te bekijken) via het internet. BX1 bericht over politiek, sociale, culturele, economische gebeurtenissen en sport, uit Franstalig Brussel.

BX1+ deed eerder dit jaar ook een gooi naar een Brusselse FM-frequentie en een plekje op de Brusselse DAB+, maar het dossier kreeg geen licentie van de CSA. Daarnaast was BX1 ook betrokken in het samenwerkingsproject Nos Radios, dat vergeefs een gooi deed naar een van de Waalse netwerkvergunningen. En dus blijft voorlopig enkel het internet over. Het station is ook te vinden via Radioline en MyTuner Radio, maar voorlopig werkt de stream nog niet via beide portals.

De webradio BX1+ wil een aanvullend medium zijn voor wat BX1 al doet op televisie en op internet. “Deze radio geeft meer stem aan de inwoners van de hoofdstad, of het nu gaat om de promotie van artiesten, projecten of acteurs in onze regio. Naast informatieprogramma’s en 90 procent muziekprogrammering van de Federatie Wallonië-Brussel biedt dit Brusselse radiostation ook thematische programma’s, met name op podcasts of evenementen uit de regio.”

Het dagelijkse format van BX1+ zal bestaan uit 15 uur muziekprogramma’s voor artiesten van de Federatie Wallonië-Brussel, 7 uur exclusieve radioprogramma’s en 2 uur televisie-uitzending tussen 17.00 en 19.00 uur.

Zo is er van maandag tot vrijdag, van 10:00 tot 12:00 het programma “Les Acteurs de Bruxelles”, waarin Soraya Amrani live uitgebreid praat met Brusselse persoonlijkheden. Van 12:00 tot 14:00 uur is er “Toujours plus d’actu”, een nieuwsprogramma voor Brussel en zijn 19 gemeenten, gepresenteerd door Fabrice Grosfilley, redacteur en politiek journalist van BX1. Grosfilley verzorgt overigens ook politieke interviews op Bel RTL en heeft zijn eigen blog “Rue de la Loi”.

Tussen 14:00 en 16:00 uur volgt “Bruxelles vit!“, met Sébastien Van Mulders in de studio en Charlotte Maréchal als vliegende reporter vanop allerlei evenementen in de hoofdstad. Van 16:00 tot 17:00 belicht Jean-Jacques Deleeuw, hoofdredacteur van BX1, Brusselse podcasts in “+ Podcast”. Het volledige programmaschema vind je hier.

BX1 stond tot 2015 bekend als Télé Bruxelles dat in 1985 werd opgericht. Het station werkt met subsidies, op basis van een beheerscontract met de Raad van de Franse Gemeenschapscommissie, het zogenaamde ‘Parlement francophone bruxellois’. De komst van de webradio werd al aangekondigd toen het nieuwe beheerscontract 2019-2024 in december vorig jaar werd afgesloten.


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Peter Van de Veire neemt afscheid van MNM

Peter Van de Veire kondigde deze ochtend - donderdag 2 december - aan dat hij Lees verder

POTZ is er aan begonnen

Sinds dinsdagavond is Vlaanderen alweer een radiostation rijker via DAB+. Met POTZ wordt de digitale Lees verder

Stan Haag ‘voor eeuwig op wacht’ (véél audio)

Vandaag is het alweer twintig jaar geleden dat Stan Haag, radiolegende in Nederland én Vlaanderen, Lees verder

Nieuwe Caroline-zender heeft een Nederlandse geschiedenis

Er komt wat meer duidelijkheid over de herkomst van de nieuwe (tweedehands)zender van Radio Caroline, Lees verder

‘Ik heb het er echt helemaal mee gehad!’

Terug naar november en december 1979. 'Freewave', noem het de Nederlandse tegenhanger van het Vlaamse Lees verder

Radio Caroline knalt met sterkere AM-zender

Radio Caroline is sinds gisteravond laat op de middengolf (648 kHz) overgeschakeld op haar nieuwe Lees verder

1987: De mastbreuk op de Ross Revenge

Na het fiasco van Laser Hot Hits en de verplaatsing van hun zendschip de MV Lees verder

Radio over de grote plas: 5 verhalen om te lezen (3)

1. WBCN: hoe één radiostation de Amerikaanse revolutie in gang zette 2. Hoe (on)ethisch is Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx