RadioVisie

  • .
    Heynen
    .

Brugge: STAR FM (live) vanop de Meifoor

Merckx, Boonen en Van Aert. Da’s koers. Van Himst, Pfaff en Debruyne, da’s voetbal. Corsari, Waes en Coppens, da’s televisie. Allemaal namen die als het ware synoniemen zijn geworden. Laat ze vallen en je weet meten waarover het zal gaan. Idem dito wat Norbert, Thomas en Warlop betreft… da’s radio. In het Brugse dan toch. Een van hen doet opnieuw van zich spreken. 

Dudzelenaar Peter Warlop zit al ruim vier decennia in het vak. Sinds 2006 als draaischijf van STAR FM, radio voor de West-Vlaamse hoofdstad en bij uitbreiding zelfs nog een stuk verder. Op 107.7 FM te beluisteren. Omdat enige extra exposure altijd mooi meegenomen is, staat straks – voor de vijftiende keer alweer – de mobiele radiostudio geparkeerd op het ’t Zand tijdens de kermis. Al heet die, zoals het past voor aan stad met allure, de Meifoor.

De complete duur van de festiviteiten wordt er heel wat live radio gemaakt. En da’s opvallend, want STAR FM is in hoofdzaak een muziekzender, met een voorkeur voor commerciële dance, die wordt afgewisseld met hits uit de jaren negentig. Allemaal bedoeld voor met name de jeugd en jong volwassen luisteraars. Maar tijdens de Meifoor wordt van dat vaste pad afgeweken.

“Door de jaren heen heb ik een goede verstandhouding opgebouwd met het foorcomité, plaatsmeester Wim Delperdange en de kermisexploitanten. Het is ook dankzij hen dat ik hier mag staan”, laat Warlop het optekenen in Het Laatste Nieuws. “In het weekend zijn er live uitzendingen van 14:00 tot 22:00 uur. Op vrijdagavond komen er vaak dj’s langs om een set te draaien. Van zondag tot donderdag zie je beweging in de studio van 15:00 tot 19:00 uur. Regelmatig komen er ook gasten langs voor een babbel. Op zondag 21 mei – de laatste dag van de Meifoor – komt 2 Fabiola op bezoek”.

De mobiele studio van STAR FM staat langs het wandelpand tussen ’t Zand en het Koning Albertpark, ter hoogte van het Concertgebouw. Er is een dagelijkse wedstrijd waarbij de luisteraars een pakket met jetons kunnen winnen voor verschillende attracties. “Dit is in combinatie met onze Facebookpagina waarop we een detailfoto publiceren en de deelnemers moeten proberen te raden om welke attractie het gaat. We merken dat de mensen echt op zoek gaan want ze willen graag dat pakket ter waarde van 100 euro winnen”, besluit Peter. 

° De Meifoor vindt plaats van vrijdag 28 april tot en met zondag 21 mei op ’t Zand en omliggende straten en pleinen.

Op 6 mei was van Schepen Pablo Annys te gast. Hij is verantwoordelijk voor onder andere Lokale Economie waar ook De Brugse Meifoor onder valt. Peter Warlop staat rechts op de foto.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx