RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Brugge: de ‘stadsradio’ heel even ‘beire’ (audio)

Ook in Brugge moest het stadspersoneel het zonder nieuwjaarsrecpetie doen, dit jaar. Of toch niet helemaal. Er werd waarempel… radio gemaakt door het personeel. Een soort stadsradio, op het evenementenplein van Het Entrepot. ‘Gie zie beire live’ was vrijdag 8 januari te beluisteren tussen 10:00 en 16:00 uur. 

De voorbije maanden waren op zijn zachtst gezegd ongewoon. De samenwerking tussen en het aanpassingsvermogen van de medewerkers van de West-Vlaamse hoofdstad leverde een pak mooie verhalen op. Het idee van de podcast ‘Gie zie beire’ – dat betekent zoveel als ‘je bent geweldig’ in het West-Vlaams – was geboren. Twee uur lang praatte presentator van dienst Colin verhalen én beire verzoeknummers aan elkaar.

Het idee van een live geburen als alternatief voor de klassieke nieuwjaarsborrel was geboren. Franky Baetsleer van de dienst Openbaar Domein, anders ook al betrokken bij evenementenradio Corneel, presenteerde, samen met algemeen directeur Colin Beheydt het programma ‘Partytime’. Ook Jonathan Brutin (Communicatie & Citymarketing, eveneens radiopresentator in zijn vrije tijd) en Maaike Van Hoecke (Interne Communicatie en voormalig VRT-journaliste) wisselden elkaar af.

Om alles helemaal coronaproof te laten verlopen, gebeurden de interviews buiten. Ze werden afgenomen door Annelies Delchambre (Interne Communicatie en voormalig journaliste De Morgen. De uitzending was een mix van verzoeknummers, nieuwjaarswensen, een quiz en interviews met medewerkers. Zo kwamen er collega’s vertellen hoe het was om tijdens de coronacrisis tijdelijk een andere job uit te oefenen. De uitzending was een hele dag te horen op de werkvloer.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx