fbpx

RadioVisie

  • .
    .

“Boeken! Boeken! Boeken!” op je radio (audio)

De periode rond de herfstvakantie is jaarlijks goed voor enkele opvallende boekencampagnes op de radio. We zoemen graag in op Boek.be: hoe gaan zij te werk voor het bereiken van hun audiences voor de Boekenbeurs?

De vernieuwde Boekenbeurs

“Zonder woorden geen boeken en ook geen meningen,” zegt Caroline Schoonejans, hoofd marketing en communicatie van Boek.be. De boekenbeurs is het event van het jaar voor book geeks uit het hele land. En dit jaar steekt het in een nieuw jasje. Met de baseline ‘De vernieuwde Boekenbeurs, we werken er aan’ wordt er in Antwerp Expo aan de Boekenbeurs gehamerd en getimmerd, qua uitstraling maar ook qua infrastructuur.

“In de vernieuwde Boekenbeurs vertaalt zich dat in debat, kunst, literatuur en kennis, én toonaangevende stemmen, gerenommeerde schrijvers en experten uit binnen- en buitenland komen er aan het woord,“ voegt Caroline Schoonejans toe.

Radio als traffic driver

Voor de positionering, creatieve invulling en de productie van de radiospot ‘Boeken boeken boeken!’ werkt Boek.be al jaren samen met het Geluidshuis. “Voor de verspreiding van onze boodschap zijn de VRT-radionetten primordiaal,” vervolgt Caroline Schoonejans.

“Op die manier bereiken we onze doelgroepen die steeds breder, rijker en diverser worden. De spots zorgen niet alleen voor awareness, maar ze werken tegelijk ook activerend. Het zet de luisteraars aan om naar Antwerp Expo naar af te zakken.Boeken overal

Niet alleen boek.be, ook andere adverteerders zetten tijdens de Boekenbeursperiode volop in met activerende campagnes via radio. Zo zet Bol.com zijn brede aanbod boeken in de kijker en organiseert Standaard Boekhandel een speciale Open Boekdag.

Naast radio vertaalt de vernieuwde aanpak van boek.be zich ook in verrassende partnerships. Caroline Schoonejans: “Om je een idee te geven: de VRT-netten zet Lang Zullen We Lezen-trofeeën centraal tijdens de live-uitzendingen vanop hun stand. Daarnaast brengt Creatief Schrijven al wat een beginnend schrijver nodig heeft op een dienblaadje in het Schrijfsalon, zenden RITCS-studenten dagelijks live uit vanop de Boekenbeurs en organiseert KU Leuven science slams“.

“Dat zijn maar enkele voorbeelden, er is meer. Deze brede partnerships dragen ertoe bij om onze doelgroepen, jong en oud, via creatieve en originele insteken te betrekken in onze activiteiten”.

° Lissa De Peuter (Contentmarketeer Var)


TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Spotlight
TVV Sound
TVV Sound
TVV Sound
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Bert Geenen verlaat de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa). Hij gaat vanaf nu aan de slag
Joey bepaalde het 'gezicht' van RadioVisie Zowel Thierry Missiaen als Patick Kicken genieten van hun
Het publieke Radio 5 Nostalgia verdwijnt mogelijk al in 2015 van de middengolf. Dat is
Klara-presentator Kurt Van Eeghem heeft een aantal campagnespotjes ingelezen voor zijn echtgenoot Tom De Boeck.
Van de acht bureaus die een shortlist haalden op The New York Festivals, hebben er
De eerste dag van de publieke omroep Vandaag is het precies 65 jaar geleden dat
“Of het Vlaamse publiek al vertrouwd is met het digitale radioluisteren?”, dat wilden de heren
De openbare omroep RTBF mag van de regering van de Franse Gemeenschap de twee provinciale

Reageer op dit artikel

avatar
  Inschrijven  
Abonneren op
Meer in Actueel
538 TOP 50 start vrijdag 4 januari

Facebook wordt wat muzikaler

Sven Gatz: ‘Iedereen kan blijven uitzenden’

Het Avondblad van 26 oktober (audio)

Raad van State vernietigt frequentieplan

Analyse: waarom VRM niet om Norkring heen kon

Sluiten