RadioVisie

  • .
    .

Bob is het nieuwe broertje van Joe

De naam BOB is in radiomiddens niet onbekend. In de eerste helft van jaren 80 kregen nogal wat vrije zenders hem over de vloer. Toen de Bewakings en Opsporingsbrigade, een onderdeel van de Belgische Rijkswacht. Naar het eind van dat decennium dook BOB op… als kabelradio: ‘Best Oldies in Belgium’. Een project van Peter van Dam en zijn Nederlandse kompaan Jeroen Soer, een spin-off naast Radio Flandria, die evenwel geen lang leven beschoren was.

Maar driemaal is ook hier scheepsrecht en vanaf vandaag is BOB wederom terug. Dit keer als ‘Joe – Best Of Belgium’. En dat heeft een heel bijzondere reden. Tegenwoordig zijn concerten afgelast, releases en promo’s uitgesteld en de agenda’s van artiesten zijn zo goed als leeg. De coronacrisis snijdt diep in de Belgische muziekindustrie en dat is ook DPG Media niet ontgaan. Om de boodschap #playlocal extra te ondersteunen, lanceert men daarom, vandaag woensdag 15 april, dit nieuwe kanaal.

Sven Ornelis maakte dit bekend in zijn ochtendprogramma. “Muziek van eigen bodem staat al elk weekend centraal bij Joe tijdens het Best Of Belgium. Het is fantastisch dat zoiets nu wordt uitgebreid naar een hele eigen zender. De Belgische muziek en artiesten verdienen dat!” Het is trouwens niet toevallig dat de lancering vandaag gebeurt, want er is nog een extra Belgische link: Koning Filip blaast op 15 april zestig kaarsjes uit. “Als dat geen mooi verjaardagscadeau is voor de Koning, dan weet ik het ook niet meer”, aldus nog Sven Ornelis.

De eerste dag is extra speciaal: de playlist werd gekozen door heel wat Belgische artiesten. Zo presenteren Bart Peeters, Jan Leyers, Kris Wauters, Walter Grootaers, Guy Swinnen en Joe-dj’s Born en Raf Van Brussel vandaag, woensdag 15 april, elk een uur lang hun favoriete platen. Bart Peeters begon om 08:00, gevolgd door Kris Wauters (09:00), Walter Grootaers (10:00), Jan Leyers (11:00), Joe-dj Raf Van Brussel (12:00), Joe-dj Born (13:00) en tot slot Guy Swinnen (14:00).

‘Formidable’ van Stromae blijkt de favoriete plaat te zijn van Kris Wauters, Bart Peeters houdt meer van Coely als absolute nummer 1 en Jan Leyers zet Noordkaap met ‘Satelliet Suzy’ als zijn ultieme favoriet bovenaan. ‘You’ van Scooter blijkt dan weer een nummer te zijn dat zowel bij Bart Peeters, Kris Wauters, Walter Grootaers, Jan Leyers en bij de Joe-dj’s in het Belgische voorkeurlijstje staat.

* Joe – Best Of Belgium’ via DAB+, Joe.be, de Joe-app of het Radioplayer-platform. Voor het uitzenden op DAB+ werkt Joe samen met Norkring België, de DAB+ dienstverlener voor commerciële radio’s in Vlaanderen. Vandaag zijn er in Vlaanderen 21 commerciële radio’s in HD-kwaliteit te ontvangen.


TVV Sound
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Joe
Inschrijven
Abonneren op
guest

8 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Laurens
Laurens
15 april 2020 - 23:46 23:46

Is BOB het antwoord van DPG op BNL ? Bij BOB hoor je ook Raymond, Bart Kaël, Jo Vally,…. wel meer Engelstalig dan BNL. er is een verschil. Maar vreemd toeval dat beide zenders in 1 week starten.

PVM
PVM
16 april 2020 - 18:40 18:40
Antwoord aan  Laurens

Eerlijk gezegd vond ik dit ook heel vreemd. Jarenlang weinig Vlaams op de radiozenders van DPG media en nu opeens een eigen zender voor Vlaamse en Belgische muziek. Juist enkele dagen nadat BNL het doet. Zit daar meer achter?

PVM
PVM
15 april 2020 - 21:57 21:57

Met alle respect voor de muziek, maar is dit weer een non stop zender?

Pascal
Pascal
15 april 2020 - 12:12 12:12

“Best oldies in Belgium” , hebben ooit nog getest in de middengolf. 1296 KHz dacht ik (?) , ooit nog de freq van radio nationaal uit NL.

TVguy
TVguy
17 april 2020 - 12:36 12:36
Antwoord aan  Jean-Luc Bostyn

Ja, maar BOB, Beste Oldies in Belgïe, was jarenlang de tweede zender van Flandria , via de kabel, uit Luxemburg. Ook getest op 1296 AM dat wel… , maar toen was het geld op…

INDI
INDI
17 april 2020 - 14:25 14:25
Antwoord aan  TVguy

Jarenlang klinkt iets overdreven. Ik heb het exact 1 jaar op de kabel gekend.

Om helemaal precies te zijn is het onder de naam Oldie FM gestart via 1 kabelmaatschappij in oktober 1998. Dat was bij WVEM dat een deel van West-Vlaanderen bediende.
Op 14 februari 1999 vond de naamswijziging plaats naar BOB en sindsdien kon het uiteindelijk +/- 90% van de Vlaamse huiskamers bereiken. Exact één jaar later kwamen de zenders in zwaar weer, doordat de Nederlandse hoofdaandeelhouders zich wouden terugtrekken uit de stations en op 31 maart 2000 vond van beide stations de laatste uitzending plaats.

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
17 april 2020 - 18:34 18:34
Antwoord aan  INDI

klopt een lang leven heeft deze kabelradio het niet
volgehouden, was hier in Dilbeek te beluisteren via
het voormalige Haviland !

Don`t copy text!
8
0
Deel hier gerust uw gedachtenx