RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

BNL start op Paasmaandag 13 april

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Zeg ‘Paasmaandag’ in de radiowereld, en je hebt heel veel kans dat je direct het antwoord krijgt dat Radio Caroline op die gezegende dag van start ging, in 1964 en daarmee voorgoed het West-Europese radiolandschap zou veranderen. Ook Paasmaandag 2020 is de geboortedag van een gloednieuw radioproject. Kleinschaliger weliswaar, maar voor Vlaanderen mogelijk ook de start van een mooi nieuw project.

Op 13 april gaat BNL van start. Dat de Vrije Brugse Radio Omroep zou omgevormd worden en klaargestoomd worden naar een nieuw nationaal profiel, wist u al, want wij waren zo aardig u dat al eerder te vertellen. Frederik Thomas (foto), die ruim dertig jaar de leiding had van VBRO, geeft de organisatie van het netwerk nu in handen van Hugo Foets die als CEO de radio een nieuw elan moet bezorgen.

Hugo Foets (foto bovenaan, naast Frans Bauer), begin jaren 80 al gebeten door de vrije radio microbe in Limburg en nadien jarenlang actief gebleven in de muziek- en entertainmentbranche in Vlaanderen, had op 21 maart de DAB+ van VBRO Evergreen al geswitcht naar Yesterdayland. Eerder verklaarde hij vandaag aan Het Laatste Nieuws “Het kleine broertje zijn van de grote radiofamilie die Vlaanderen rijk is én de niche-positie die we gaan bekleden, dat moeten onze troeven worden”.

“Alleen Belgisch werk en Nederlandstalige producties beknotten ons speelvlak, maar anderzijds is dit ook een bijzondere dubbele troef. Luisteraars weten dat ze bij ons geen ABBA of Simple Minds zullen te horen krijgen. Maar de mix Niels Destadsbader, Axelle Red en Clouseau met Dana Winner, Lost Frequencies en Marco Borsato: dat is onze ijzersterke troef. Niet alleen om ons als nichezender te profileren maar ook om een uniek platform  te zijn voor muziek van bij ons”. 

Gewezen 4FM en Be One programmadirecteur Steven Dujardin (foto) werd in huis gehaald als marketing manager en konden we even polsen naar een reactie “Toen Hugo het plan uitvouwde wisten we meteen, helder en duidelijk waarvoor we zouden staan. Muziek uit de lage landen, vandaar de naam BNL en twee ijzersterke slogans: ‘Je zingt ze mee’ want het is muziek van hier en ‘Jij hoort erbij’, de interactie die we met BNL willen uitspelen, zowel met de luisteraars als de artistieke wereld”.

BNL gaat op Paasmaandag 13 april van start om 12:00 uur en zal gedragen worden door een resem presentatoren die hun sporen verdiend hebben in het nationale radiolandschap. Voorlopig houden ze in Brugge de lippen stijf op mekaar als we naar namen vragen. Ze willen wel kwijt dat ook enkele bekende gezichten uit de Vlaamse muziek- en televisiewereld het team gaan vervoegen. (TB)

° BNL: DAB+, zeventien FM frequenties en alle sociale media kanalen.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

VBRO wordt BNL radio en krijgt een nieuw bestuur

Je las het al in heel kort in Blad 448 de Vrije Brugse Radio Omroep Lees verder

RadioVisie sprak met ‘de radio van Yesterdayland’

Muziekfestival verpopte tot nationaal radiostation Zaterdag 21 maart pikte onze redactie het nieuws op van Lees verder

Blad 448: VBRO, audiostreaming, NRJ (video)

De wereld draait door, de radio blijft spelen, de berichten gaan continu in snel tempo Lees verder

Liedjes worden korter en dat is de schuld van TikTok

Het aandeel van songs onder de drie minuten in de Amerikaanse hitlijst is van 4 Lees verder

Metejoor wint Qmusic Award voor Hit van het Jaar (video)

De uitreiking gebeurde tijdens de allereerste editie van Q-Pop in een kolkend Sportpaleis.

Radio Veronica in beroep tegen boete

Ondertussen werd duidelijk dat Kink, het alternatieve station van Jan Hoogesteijn, achter de klacht zat.

De vele Veronica-plaatjes van Vader Abraham

Hans Knot bezorgde ons een lijstje van alle speciale Veronica-plaatjes die Pierre Kartner destijds produceerde.

Carnavalsradio Oilsjt Mjoezik nu ook op FM

Op vrijdag 18 november trekt carnavalsradio Oilsjt Mjoezik alle registers open voor het carnavalsseizoen 2022-2023, Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
PVM
PVM
1 april 2020 - 14:30 14:30

Als het geen april grap is, zou dit wel een mooi project kunnen worden die zeker een grote groep luisteraars zal kunnen aantrekken. Ik ben benieuwd.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx