RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

BNL, opstapje naar nieuw commercieel station?

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het is een publiek geheim dat BNL een kapitaalsinjectie zou kunnen gebruiken. Directeur Hugo Foets verklaarde eerder reeds dat dit enerzijds te maken heeft met de financiële put die zou achtergelaten zijn door VBRO en anderzijds door de verminderde reclame-inkomsten ten gevolge van Covid-19. Zaken die de toekomst van het netwerk, ondanks heel veel goede wil en inzet, hypothekeren. 

De zoektocht naar nieuwe (financiële) partners is sinds de start nooit stilgevallen. Mogelijk dient zich nu een oplossing aan. De GMGroup zou interesse hebben. Alhoewel het wachten is op een officiële bevestiging, confirmeren diverse betrouwbare bronnen – los van elkaar – dit nieuws. Het gaat om gesprekken in een afrondende fase. Waarna de instap van de nieuwe partner/eigenaar, moet voorgelegd worden aan de Vlaamse overheid.

De GMGroup is onder andere de uitgever van Newsweek.be en Newsmonkey.be, eigenaar is Paul Geysens. Voetballiefhebbers kennen hem ook als de sterke man achter FC Antwerp en als de bouwer van de Ghelamco Arena, de voetbaltempel van AA Gent. Al is het, op het eerste zicht, verrassend dat dergelijke uiterst kapitaalkrachtige partij heil ziet in het exploiteren van een radionetwerk gevormd door heel veel kleine FM-zenders. Voorlopig beperkte de investering van de groep zich tot twee nieuwssites en een maandblad (Newsweek).

Radionetwerk 2 moet ook nog eens rekening houden met de opgelegde formatbeperking. Er mag enkel Nederlandstalig/Vlaamse product worden uitgezonden. Bovendien is er momenteel nog volop plaats om op DAB+ te starten zonder een mogelijke dure overname. Wellicht heeft de GMGroup op termijn andere ambities en kan het huidige BNL-project dienen om zich te bewijzen in een woelige markt. 

Opvallen zal immers broodnodig zijn indien men kans wil maken op het verkrijgen van een nationale radio-erkenning. Die worden volgend jaar voor het eerst in twee decennia jaar uitgereikt aan geïnteresseerden. Het lijkt dus niet onlogisch dat naast DPG Media (Qmusic, Joe) en Mediahuis (Nostalgie, NRJ) – de huidige licentiehouders van landelijke commerciële omroep – , een nieuwe partij opduikt.

Het BNL-project zou een opstapje naar meer kunnen zijn. Al blijft de voorwaardelijke wijze van dit bericht gelden tot er een officiële reactie komt van één van de betrokkenen. (VO)

° De Tijd: Vastgoedmagnaat Paul Gheysens stapt in mediasector


Spotlight

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

BNL-zenders waren tijdelijk uit de lucht

Gisteren 3 september, werd het plots stil op een aantal BNL-zenders, om 17:00 uur. In Antwerpen, Lees verder

Ontvangstervaringen FM-frequenties BNL

Netwerkradio’s: heel veel frequenties waarop met een eerder beperkt vermogen één signaal mag worden uitgezonden. Lees verder

BNL: ‘Ook VBRO-erfenis doet ons pijn’

Naar aanleiding van ons bericht van gisteren, dinsdag 18 augustus, over het plotseling verdwijnen van Lees verder

Norkring haalt Family, Roxx, BNL en Yesterdayland uit digitale ether

Norkring, de operator van de twee Vlaamse commerciële DAB+ muxen, heeft vanmiddag de stekker eruit Lees verder

BNL: Frank Galan met sombrero achter de microfoon

BNL heeft z’n team presentatoren opnieuw uitgebreid, na Lennart Creël uit de radiowereld, vorige week, Lees verder

BNL: Blije Nieuwkomer Lennart (video)

Vandaag 1 juli gaat ook bij BNL de zomerprogrammering in. Het jonge Vlaamse netwerk zet tegelijk Lees verder

Lennart Creël van ROXX naar BNL

BNL een weekje niét in de actualiteit? Dat zou pas opvallend zijn. En dus is Lees verder

BNL verwelkomt Les Copines

BNL heeft alweer bijzonder nieuws te melden want liefst drie dames vervoegen op zondagnamiddag het Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
PVM
PVM
21 september 2020 - 13:47 13:47

Zou natuurlijk goed zijn dat er wat concurrentie bijkomt want ik vind dat een zender als Yesterdayland een landelijke licentie zou mogen krijgen.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x