RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

BNL: ‘Ook VBRO-erfenis doet ons pijn’

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Naar aanleiding van ons bericht van gisteren, dinsdag 18 augustus, over het plotseling verdwijnen van vier digitale radiozenders op de commerciële muxen van Norkring, vroegen we ook een reactie aan BNL/Yesterdayland. Tegelijk peilden we naar de vermeende problemen met medewerkers van het netwerk over betalingsachterstand. We konden Pascal Lauwereins van BNL finance, contacteren.

Een -schouder aan schouder- sfeer

“Het klopt dat we sedert dinsdagmiddag niet meer te ontvangen zijn via DAB+ maar we zijn ook overtuigd dat we dit kunnen herstellen gezien de relatie die we met Norkring onderhouden. Het was echter even schrikken omdat er een akkoord in de maak was en we een uitstel gevraagd hadden tot midden september. Norkring maakte eerder dit jaar melding van het feit bijzonder zwaar onder druk te staan van hun buitenlandse moedermaatschappij met als gevolg deze drastische maatregelen.”

“Het zal niemand verbazen dat de coronasituatie er stevig op inharkt. We realiseerden van maart tot en met juli begrijpelijkerwijze minder dan de helft van de beoogde omzet waardoor onze liquiditeitspositie erg onder druk staat. Ook niet vergeten dat we een bijzonder zware erfenis meedragen uit het verleden. Een opgebouwde schuld uit het VBRO- en Evergreenverleden die we moeten wegwerken. Begin er maar aan in volle coronatijd…. “

“Mochten we vanop een blanco bladzijde vertrokken zijn, eerder dit jaar, zag de situatie er vandaag heel anders uit. Onze medewerkers, presentatoren weten dat en het siert ze allemaal dat ze een tandje bijsteken. Zowel binnen BNL als Yesterdayland heerst er een -schouder aan schouder- sfeer. Mega respect voor al die mensen en het versterkt de weerbaarheid van beide zenders.”

“Ook goed nieuws in deze zware tijden: de meerwaarde die zowel BNL als YDL betekenen voor het Norkring-aanbod op DAB+ én het feit dat de vooruitzichten voor het najaar positief zijn overtuigen ons dat we de situatie bij Norkring zeer snel kunnen regulariseren. En wat betreft de live programma’s: deze lopen op schema. Jongens als Tom Maeckelbergh die met vakantie zijn, worden vervangen en wat betreft de avondspits, bijvoorbeeld is dat Manu Roofthooft.”

BNL blijft te beluisteren via de-FM frequenties over heel Vlaanderen en Brussel alsook via Telenet kanaal 944, Orange kanaal 878 en online via bnl.radio. Yesterdayland is te beluisteren via Yesterdayland.online en sedert enige tijd ook op FM via 105.2 FM voor de Zuider- en Brabantse Kempen.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Meer over Norkring

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
PVM
PVM
20 augustus 2020 - 22:10 22:10

Hopelijk komt alles goed en kunnen we binnenkort weer genieten op DAB+ van BNL en YDL. Men is bij BNL gestart met een negatieve balans van VBRO en dan de coronacrisis. Hopelijk komt alles vlug weer in orde.

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx