RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

BNL: Omdat weekends geen weekdagen zijn

Het eerste weekend van BNL komt eraan. Zoals een ongeschreven wet dat blijkbaar eist, gaat het doordeweekse programmaschema dan op de schop en worden totaal andere dingen gedaan. Wel blijft het format van Vlaamse producties in het bijzonder, aangevuld met ander Nederlands(talig) werk, behouden. Die andere shows worden gepresenteerd door… andere presentatoren. Dit (nieuwe) trio is alvast van de partij.
 
Musicalster bij BNL
 
We kenden al wat tenoren uit de Vlaamse muziek die het station vervoegen (Wim Leys, David Vandyck en Lennaert Maes) en daar komen voor het weekend nog enkele ‘ervaren rotten uit het vak’ bij. Dieter Troubleyn (foto: midden) is er eentje van. Hij begon op de radio toen in 1991 de legendarische presentator Paul De Meulder hem vroeg om z’n team bij Radio 2 te vervoegen.

Van ‘Radio Rijswijck’, al over de ‘Top 30’ tot de ‘Zondagsclub’. Jaren vol acteer en televisiewerk (o.a. Familie en Goeiemorgen) volgden en de hoofdrol in Jesus Christ Superstar bij Joop van den Ende maakte van hem een BV in musical en theater. Dieter is ook een veel gevraagd stem-acteur en straks de ochtendstem in de weekends (07:00-10:00 uur).
 
Deejay op zaterdagavond
 
DJ F.R.A.N.K. (foto: links) verdiende z’n sporen in de club-scène en voor de legendarische discotheek Carré was hij decennia lang het uithangbord en een certitude voor trendy beats. Zijn remixen voor ‘The Underdog Project’ (Summer Jam) gingen de wereld rond en ‘Discotex’ haalde de top van de Ultratop. ‘BNL Dance’ hoor je van 22:00 tot 24:00 uur op zaterdagavond.
 
Ervaring met Jo Van Belle
 
Jo Van Belle (foto: rechts) is een Vlaams-Brabantse spuitgast die voor en na zijn diensten bij de brandweer zijn radiopassie laat bloeien. Als tiener leerde hij de knepen van het vak kennen bij een lokale radio en dat was voor hem de wipplank naar Radio Contact, MNM en Joe. Zijn passie voor Nederlandstalige muziek bracht hem bij BNL. In de vrije tijd die hem rest is hij vooral bezig voor het goede doel. Samen met zijn vader runt hij een schoolproject voor kansarme kinderen in Guatemala. Jo hoor je op zaterdag van 18:00 tot 22:00 uur.
 
° BNL is sedert vandaag paasmaandag 13 april 12:00 uur te ontvangen via FM, DAB+, online en digitale televisie van Telenet kanaal 944 en Orange 878.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx