RadioVisie

  • .
    Amptec
    .
TVV Sound

BNL: Lunchen met Willy (Sommers)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

BNL, de opvolger van VBRO, haalt Willy Sommers in huis als presentator. Vanaf vandaag, maandag 27 april schuift hij mee aan tijdens de lunch (12:00-13:00 uur). Komt goed uit, want hij zit bijna een halve eeuw in het zingende vak, als aanloop naar een feestelijke verjaardag in 2021, is dit alvast een leuk begin voor de fans. Onbeslagen als presentator is hij uiteraard niet, want hij stond mee aan de wieg van de Vlaamse commerciële tv met ‘Tien om te zien’. 

Willy Sommers: “Ik heb de eerste week van BNL intens gevolgd omdat ik wel eens wilde horen hoe het klonk. De manier waarop de zender een muziekmix brengt van alles wat Vlaanderen en België rijk zijn, sprak me vanaf dag één ontzettend aan. Zeker als ik hoor hoe artiesten van mijn generatie uit het Vlaams populaire een platform krijgen, samen met poprock van pakweg Soulsister en kleinkunst van bijvoorbeeld De Geest. Het geeft een gevoel van herkenbaarheid, ook omdat BNL Nederlandstalig werk uit Nederland programmeert. Ik kan namens de hele muziekindustrie alleen maar heel gelukkig zijn.”

“Toen mijn manager Ilia me de vraag voor het lunchprogramma voorlegde, was ik meteen enthousiast. Ik kijk ernaar uit om te lunchen met iedereen die muziek van bij ons hoog in het vaandel draagt. Bovendien is het voor mij een ideale gelegenheid om mijn fans toe te spreken in deze coronatijd. Zij missen mij en ik hun al even fel. Lunch Garden is voortaan mijn date met luisteraars en fans.”

Platform voor muziekindustrie

Stéphanie Meire (public relations BNL): “Van bij de start trokken we de kaart van presentatoren die de muziekwereld vertegenwoordigen. Mensen als Wim Leys, Lissa Lewis, David Vandyck en Lennaert Maes zijn talentvolle artiesten die de jonge generatie belichamen. Met Dieter Troubleyn, Yves Segers en DJ F.R.A.N.K. haalden we een pak ervaring in huis maar het verwelkomen van hét boegbeeld van de Vlaamse muziek maakte mij zelfs wat emotioneel. Tel de hits even mee van voor de komst van VTM in ’89: ‘Zeven anjers zeven rozen’, ‘Sympathie is geen liefde’, ‘Weet je nog die slow’.”

“En dan kwam VTM en kreeg Willy een haast goddelijke status als presentator van Tien om te Zien. Doe daar megasongs als ‘Het water is veel te diep’, ‘Als een leeuw in een kooi’ en ‘Laat de zon in je hart’ bovenop en je beseft wat Willy betekent voor de Vlaamse muziekgeschiedenis. Zijn recente tophit ‘Ik voel me goed vandaag’ komt het BNL-publiek vandaag heel goed van pas. Superblij zijn we, ook omdat Willy dagelijks z’n eigen moment suprême serveert. In het item ‘Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat’ gaat hij terug in de tijd met een klassieker waar hij bijzondere herinneringen aan heeft.”

BNL: In Vlaanderen en Brussel via zeventien regionale FM-frequenties, de digitale radiostandaard DAB+ of de digitale televisie via Orange (kanaal 878) en Telenet (kanaal 944). Wereldwijd via sociale media en website www.bnl.radio.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

BNL: Omdat weekends geen weekdagen zijn

Het eerste weekend van BNL komt eraan. Zoals een ongeschreven wet dat blijkbaar eist, gaat Lees verder

BNL: ‘Meisjes’ aan de macht…

Het is een kwestie van enkele uren vooraleer BNL de ether in gaat. Het nieuwe Lees verder

RadioVisie sprak met Hugo Foets over VBRO en BNL

"Open, rechtuit en strijdvaardig" De klok tikt en het is uitkijken naar het nieuwe radiogeluid Lees verder

Radiolegende VBRO verpopte tot nieuwkomer BNL

De ervaring Op 15 september 2017 nam de Vlaamse regering akte van de erkenning van Lees verder

BNL: En de zesde dag… zijn er de hits op een rij

David Vandyck, Wim Leys en Lennaert Maes (foto bovenaan) kleuren de Hit-Zaterdag van BNL. Het Lees verder

Stéphanie Meire Public Relations van BNL

Gewezen Miss België Stéphanie Meire zet na het nationale kroontje in ’93 vanaf Paasmaandag 13 Lees verder

BNL start op Paasmaandag 13 april

Zeg 'Paasmaandag' in de radiowereld, en je hebt heel veel kans dat je direct het Lees verder

VBRO wordt BNL radio en krijgt een nieuw bestuur

Je las het al in heel kort in Blad 448 de Vrije Brugse Radio Omroep Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx