RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

BNL: Hoop doet leven

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Het zijn barre tijden in radioland en waar er een sprankeltje licht is er… hoop. Meer dan ooit van toepassing voor netwerkradio BNL. De Vlaamse Regulator van de Media (VRM) heeft zopas een sanctie getroffen omdat men niet meer in de lucht is via DAB+, iets wat verplicht is voor de in 2018 vergunde netwerken. 

BNL heeft van het officiële controleorgaan van de Vlaamse overheid tot eind januari gekregen om zich in regel te stellen. Het moet een opluchting zijn voor het BNL-team dat de voorbije maanden behoorlijk in de hoek zat waar de klappen vielen. Diverse FM-frequenties gingen uit de lucht en afgelopen zomer zette Norkring het DAB+ signaal uit. Volgens BNL noopten de schulden die in het verleden opgebouwd werden door voorgangers VBRO en Evergreen, Broadcast Partners en Norkring tot deze ingreep. 

Inmiddels werkt BNL aan een herstructurering en wordt gehoopt dat beide bedrijven de plannen willen steunen. Eerstdaags zullen die door de mandataris van de Ondernemingsrechtbank worden voorgelegd, waarna de rechtbank al dan niet het licht op groen zal zetten. Via diverse kanalen konden we intussen vernemen dat er diverse valabele pistes bewandeld worden. Op vraag van onze redactie of de geruchten kloppen dat er klacht zal worden neergelegd door BNL tegen het vroegere VBRO management en het VBRO Media management, werd diplomatisch gereageerd met: “Voorlopig geen commentaar”.

BNL moet tegen eind dit jaar ook een oplossing hebben voor enkele procedures die lopen en dateren uit die VBRO- en Evergreen-periode en krijgt van de VRM tot eind januari om alle zeventien FM-frequenties en alle DAB+-kanalen te activeren. 


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Trekt VBRO-erfenis BNL ten onder?

"Schulden uit het verleden en corona - de grote boosdoeners" Dat het in volle coronacrisis Lees verder

Redt voorlopige bewindvoerder BNL?

Met de aanstelling van een voorlopige bewindvoerder aan het roer van BNL BV, de organisatie Lees verder

Zit BNL Radio in woelig water?

De muziek uit de lage landen wordt steeds stiller… Grote Plannen Op Paasmaandag, 13 april Lees verder

Opnieuw technische storingen bij BNL?

Sinds gistermiddag is BNL-radio niet meer te ontvangen in Aalst, Antwerpen, Leuven, Mechelen, Sint-Niklaas en Lees verder

Het radionajaar van 2022: TOPradio

Vanaf maandag 19 september gaat de radiozender door het leven met ‘We Make You Move’ Lees verder

Blad 1578: NRJ, Radio 1, Manx Radio

• NRJ geeft een gouden concertticket weg '• Het uur van de waarheid' vervangt Interne Lees verder

Het radionajaar van 2022: NRJ

Na vier jaar weten we dat ze bij NRJ Vlaanderen vooral goed zijn in het Lees verder

Blad 1512: Ken Siereveld, Aurélie Boffé, Stefan Stasse

• Ken Siereveld maakt dj-debuut bij NRJ • Belfius Persprijs voor de VRT-podcast 'Snapt ge Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

5 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Yannick
Yannick
17 december 2020 - 06:41 06:41

Een lokale radio die een frequentie niet in de lucht heeft binnen het jaar wordt onmiddellijk zijn erkenning afgenomen… Wanneer een lokale radio een beetje te zwaar uitzendt, volgt direct een boete… BNL krijgt nu al voor de zoveelste keer uitstel van de VRM terwijl iedereen weet dat dit verhaal nooit meer goed komt. Blijkbaar leeft de VRM wel nog in een standenmaatschappij.

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
16 december 2020 - 17:21 17:21

Als men een licentie heeft en men kan niet beantwoorden aan de vereiste verplichtingen dan is het simpel, dan moet de VRM maar conclusies trekken ipv te rekken, ook bij “yesterdayland” hoor ik alléén maar non-stop muziek daar
hebben de deejays ook het zinkend schip reeds verlaten….

PVM
PVM
17 december 2020 - 00:28 00:28
Antwoord aan  Claude Van Isterdael

Vorige week hoorde ik nog gepresenteerde programma’s op Yesterdayland.

Radioliefhebber
Radioliefhebber
16 december 2020 - 16:15 16:15

Klacht neerleggen tegen het vorige management? Als je vennootschappen overneemt, weet je hoeveel schulden er zijn, tenzij je die overneemt zonder dat je de inhoud ervan kent, maar dat zou pas helemaal hilarisch zijn. Nadien klacht indienen, omdat er schulden zijn is lachwekkend. Kroniek van een aangekondigde dood…

Rdg
Rdg
16 december 2020 - 15:16 15:16

Bij deze heeft de VRM eens te meer bewezen dat ze enkel in staat zijn kleine lokale radio’s te sanctioneren maar dat wanneer grotere jongens in het vizier komen ze in hun broek doen. Dat is dan het zoveelste uitstel. Opdoeken die farce!

Don`t copy text!
5
0
Deel hier gerust uw gedachtenx