RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

BNL: En de zesde dag… zijn er de hits op een rij

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

David Vandyck, Wim Leys en Lennaert Maes (foto bovenaan) kleuren de Hit-Zaterdag van BNL. Het nieuwe netwerk dat aanstaande Paasmaandag vanaf 12:00 uur te horen zal zijn, zet stevig in op ‘Vlaams’. Niet enkele qua muziek. Ook drie Vlaamse zangers, die drie verschillende muziekstijlen vertegenwoordigen, gaan de diverse hitlijsten presenteren.

David Vandyck zal te horen zijn van 10:00 tot 12:00 uur en geeft een overzicht van al het nieuwe werk in de ‘BNL Tip 20’. Wim Leys maakte ruim vijftien jaar geleden samen met Ro Burms het mooie weer op zondagmiddag bij Radio 2 en zal de officiële hitlijst van BNL presenteren, de ‘BNL 50’. Presentator voor de ‘Album 50’ is een surprise. De als songwriter bijzonder gewaardeerde Lennaert Maes – frontman van Lenny & de Wespen – is in huis gehaald om zijn oor en oog te werpen op de beste albums van Vlaanderen.

Wim Leys: “Als zender willen we zoveel mogelijk ruimte bieden aan en een forum zijn voor dat wat er op muzikaal vlak leeft in Vlaanderen. Dat zal je dagelijks merken in de programma’s want BNL staat voor ‘Muziek uit de Lage Landen’. Om al dat moois uit België en Nederland, BNL draait ook Nederlands werk van onze Noorderburen, overzichtelijk te brengen hebben we de zesde dag van de week zo ingedeeld dat onze luisteraars kunnen kennis maken met de tips, de hits en de albums. De Hit-Zaterdag’.

BNL TIP 20 : David Vandyck is van kindsbeen af gebeten door de muziekmicrobe. Een succesplaat ter ere van David’s grote idool Will Tura met een uitverkochte tournee en sterke duetten zorgden voor een eerste doorbraak. Zijn actuele liedjes en sound komen van het team dat achter de successen zit van Marco Borsato.

BNL TOP 50 : Wim Leys bracht in januari 2001 zijn solo-debuut ‘Raak’ uit. En het was ook meteen raak. De opvolger ‘Elk z’n eigen gang’ (pam pam pam) deed het nog beter en Vlaanderen ontdekte deze spring-in’t-veld.  Wim was enkele jaren actief bij Radio 2 waar hij samen met Ro Burms wekelijks ‘De Zondagsclub’ presenteerde. Bij BNL neemt hij de ‘Top 50’ voor zijn rekening en wordt hij de vaandeldrager van de Hit-Zaterdag die weldra ook her en der in Vlaanderen (live) te… zien zal zijn.

BNL ALBUM 30 : Lennaert Maes werpt een blik op het albumaanbod van vandaag. De man is een duizendpoot : singer-songwriter, cabaretier, acteur, presentator en frontman van Lenny & The Wespen. Hij lijkt de rust zelve maar is eigenlijk hyperproductief. Hij schrijft songs voor onder andere Guy Swinnen, Paul Michiels en Kommil Foo. 

° BNL zal vanaf 13 april 12:00 uur te ontvangen zijn op de frequenties die nu nog in gebruik zijn door VBRO. Dit geldt voor zowel de zeventien FM-frequenties als het DAB+ kanaal. Vanaf Paasmaandag ook online en via de digitale televisie Telenet kanaal 944 en Orange 878.


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Koen
Koen
17 april 2020 - 14:59 14:59

DAB+ toont nog steeds VBRO?
Ook Evergreen heeft nog de oude naam…

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx