RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Bluai, Ila en Shaka Shams uitgeroepen tot De Nieuwe Lichting

De Studio Brussel-luisteraars hebben Bluai, Ila en Shaka Shams uitgeroepen tot De Nieuwe Lichting 2022. Na een lange zoektocht naar nieuw muzikaal talent van eigen bodem kregen deze drie artiesten de meeste stemmen. Opmerkelijk: zangeres Ilayda Cicek (Ila), ook lid van band Bluai, valt op die manier twee keer in de prijzen. De finale was live te volgen op Studio Brussel, via de StuBru-app en op VRT NU.

Maar liefst 789 opkomende bands schreven zich bijna een half jaar geleden in voor de zoektocht. Daaruit werden, met de hulp van een professionele jury, bestaande uit StuBru-dj Black Mamba, Jeroen De Pessemier (The Subs), Thibault Christiaensen (Equal Idiots) en Michael Ilegems (Knack Focus) negen finalisten, geselecteerd. Ze waren allemaal uitgebreid te horen op de radio. De luisteraars mochten een week lang stemmen op hun favorieten.

Gisteren, maandag 31 januari, maakten Pien Lefranc, Sam De Bruyn en Rik De Bruycker het winnende trio bekend live vanuit Kortrijk, de gaststad waar Studio Brussel tijdens deze Week van de Belgische muziek de studio’s heeft opgeslagen. Dit jaar bracht ook de jury haar stem uit. Dat oordeel telt voor een vierde mee in het eindresultaat. Ook bij de jury vielen Bluai, Ila en Shaka Shams het meest in de smaak.

De drie winnaars vormen samen De Nieuwe Lichting 2022 en treden in de voetsporen van Brihang, Tamino, Portland, Sunday Rose, Equal Idiots, Sons, Sylvie Kreusch, Kids With Buns, Ramkot en The Haunted Youth. Ze winnen airplay op Studio Brussel, prijken op de cover van Knack Focus, krijgen professionele omkadering bij Wilde Westen en artiestenbegeleiding door VI.BE.


Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in... Meer over Studio Brussel
Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx