RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 995: ZZoldies, Sonos Radio, Frieda Brepoels

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

ZZoldies, het oldiesbroertje van ZZROCK

Geen nieuwe dag meer zonder een nieuwe internetradio. Vanonder de vleugels van ZZROCK verschijnt vandaag de nieuwe Vlaamse internetradio ZZoldies. Op het menu: non-stop pop, soul en rock ’n roll uit de ‘60s, ‘70s en ‘80s. “De geschiedenis van de popmuziek wordt geminimaliseerd terwijl we er naar luisteren”, zegt initiatiefnemer Jempi Laevaert. “De doorsnee (oldies)radio’s draaien vooral de grote hits van bekende artiesten. Dat is leuk, maar heel erg eng. De paradox is dat luisteraars ook naar die bekende nummers vragen. Vermoedelijk omdat velen de kleinere hits gewoonweg vergeten zijn omdat… de doorsnee (oldies)radio’s ze niet meer draaien. Catch-22? ZZ-OLDIES pakt het anders aan. Onze playlist bevat de hoge- en lagere noteringen uit de hitparades van toen. Ook halen wij inspiratie uit het boek van Arnold Rypens: The Originals. Wij trachten daarnaast de tijdgeest te vangen door radio-, tv- en filmtunes te draaien. Uiteraard besteden wij ook aandacht aan Belgische artiesten.”

Belgen zijn kerstmuziek sneller beu dan Nederlanders

Uit ‘onderzoek’ van Sonos Radio blijkt dat Belgen gemiddeld 101 keer naar kersthits kunnen luisteren voor ze die beu zijn. We beginnen ook vroeg met die kerstmuziek: vanaf 5 december begint de gemiddelde Belg al met luisteren. In Nederland kwam de speakerfabrikant uit op 111 kerstnummers per jaar voor men het daar zat is. Nederlanders starten gemiddeld al op 2 december met het draaien van kerstmuziek. Maar Spanje spant de kroon. Daar treedt de moeheid ten opzichte van kerstliedjes pas op na 154 liedjes. In al deze landen staat Mariah Carey’s ‘All I Want For Christmas Is You’ met stip op 1 als de meest gespeelde kerstklassieker, gevolgd door Wham!’s ‘Last Christmas’. Overigens gebruikt zo’n 27 procent van de mensen kerstmuziek als remedie om tijdens het kerstdiner elkaars eetgeluiden niet te horen.

VRT: Frieda Brepoels genoemd als nieuwe voorzitter

Volgens De Tijd zal de Vlaamse regering morgen de Limburgse Frieda Brepoels aanstellen als nieuwe voorzitter van de VRT. Volgens een politiek akkoord binnen de Vlaamse regering moest Luc Van den Brande (CD&V), die sinds 2010 de raad van bestuur van de VRT voorzit, zijn functie voor eind 2021 neerleggen en is het aan de N-VA om diens opvolger aan te duiden. Binnen de N-VA werd hiervoor gekeken naar voormalig Vlaams minister-president en Europees Parlementslid Geert Bourgeois, maar die zou intern te kennen hebben gegeven geen interesse te hebben om Van den Brande op te volgen. N-VA-voorzitter Bart De Wever zou daarop voor Brepoels hebben gekozen vanwege haar politieke ervaring en haar netwerk. Ze was onder meer Kamerlid, Europees Parlementslid en burgemeester van Bilzen. Ze zetelt ook in tal van raden van bestuur. Een voorzitter van de raad van bestuur van de VRT heeft recht op een vaste jaarvergoeding van 6.500 euro. Per vergadering komt daar 650 euro bovenop, vanaf de zestiende vergadering per jaar is dat 325 euro. Reiskosten verbonden aan het mandaat worden eveneens vergoed.


Amptec

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 994: Radio Park, Omroep Neteland, Freesound, Hans Hogendoorn (audio)

• Radio Park: koop eens een uur radio voor het goede doel • Kerstballen in Lees verder

Blad 993: Huub den Angel, Emmeloord, Willy (video)

• Angel Radio verliest stichter Huub ‘den Angel’ • Radio Emmeloord zit terug op nieuwe/oude Lees verder

Blad 992: ARD, Radio Report, Radio 1

• Satelliet: Duitse ARD schakelt oude Astra-frequenties uit • Hans' laatste Radio Report van 2021 Lees verder

Blad 991: Johan De Graaf, IJsselstein, Harry van Dongen (audio)

• Johan De Graaf, mede-oprichter Radio GRK, overleden • De kerstlichtjes van de zendmast Ijsselstein Lees verder

Blad 1486: Radio 2, DAB+ in Frankrijk, Conan O’Brien

• Radio 2: terugblik op de jaren '60 en '70 op Hemelvaart • Frankrijk: DAB+ Lees verder

Blad 1485: Qmusic vs Q-dance, Loopreizen Radio, Heart 00s

• Nederland: Qmusic en Q-dance regelden hun dispuut in der minne • Nederland: Loopreizen Radio Lees verder

Blad 1484: Hans, Hans & Hooray

• Buiten is het dertig graden, binnen kreeg Hans een bloemetje • “Hij schrijft sneller Lees verder

Blad 1483: Radio Mol, YouTube, KINK, TPO Podcast

• Ook Radio Mol zoekt (wanhopig) een reclameverkoper • YouTube: muziek streamen op je smartwatch Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x