RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .

Blad 982: VRM, Minerva, Peter Van de Veire (video’s)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

VRM geeft weer vermanende vingertjes

Naast de publicatie van haar jaarlijkse Mediaprapport nam de VRM ook nog vier beslissingen die de lokale radiosector aanbelangen. FG-Xtra (107.0 FM Antwerpen) dient zich uiterlijk op 15 januari 2022 te conformeren aan de regelgeving, dit naar aanleiding van de klacht van vzw Radio Tele Randstad. Oorstrelend (Radio 77 – 102.6 FM Sint-Niklaas) moet eveneens tegen 15 januari 2022 voldoen aan de regelgeving, dit als gevolg van een klacht van dezelfde vzw Radio Tele Randstad. Er is een waarschuwing voor vzw Radio Expres (Antwerpen 105.4 FM) in verband met de wijziging van de studiolocatie. En een tijdelijke zendvergunning voor Twice Radio BV werd niet toegekend. De eigenaars van Tomorrowland One World Radio probeerden ‘beslag’ te leggen op een aantal frequenties uit het (momenteel inactieve) frequentiepakket van netwerkradio 2. (TB)

Gewezen Radio Minerva-dj (91) trouwt

Felix De Bisson en zijn Lucienne (foto bovenaan) zijn getrouwd, en dat op zijn 91ste. Zijn kersverse vrouw is er 83. Maar ze kennen elkaar al lang. En nu pas gehuwd? “Maar dat is om haar toekomst veilig te stellen”. Een rationeel huwelijk, maar toch met een kwinkslag. “Lucienne is 83, maar ze ziet er 23 uit. Ik mag fier zijn. Alleen spijtig dat ze niet veel geld heeft (lacht).” Felix was kraanman van beroep, in de haven van Antwerpen. Sommigen kennen hem misschien nog van zijn tijd als dj Fé bij Radio Minerva. In 2013 stond hij in die hoedanigheid nog in de krant, en vertelde hij dat hij fan was van Dean Martin, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra en Nat King Cole. Als dj trad hij geregeld op samen met Lucienne. Gazet van Antwerpen heeft er een boeiend stukje over geschreven. 

Peter Van de Veire blies vijftig kaarsjes uit

Dat werd live gevierd vanuit het MAS in Antwerpen, in de aanwezigheid van honderd luisteraars. Zoontje Lex en vrouwtje Ilse brachten een gepersonaliseerde verjaardagtaart mee. Regi zorgde voor een eigen geschreven nummer, dat werd gezongen door Olivia. Al drie jaar z’n sidekicks, verrasten Wanne en Kawtar Peter een muzikale ode, live aan de piano. Het werd ‘Mag ik Dan bij Jou’ van Claudia De Breij. Onder meer Hadise, Fien Germijns, Linde Merckpoel, Siska Schoeters, William Boeva, Wim Opbrouck, Erik Van Looy, Dimitri Vegas, Angèle en nog heel wat andere bekende koppen feliciteerden de MNM-ochtendjock met zijn bijzondere verjaardag. Ook dochter Jitske had vanuit quarantaine een mooie boodschap.

Je bent nu 50. Doe er nog een paar jaar bij, want ik wil ooit je pamper kunnen verversen. Ik ben trots dat ik je dochter ben. Merci voor alles, dat je mijn papa bent, dat je er altijd bent geweest en voor de tweewekelijkse knipbeurt.” 


Amptec

Blad Gemist?

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

DPG Media herschikte (alweer) de bitrates in DAB+ Het lijkt er op dat DPG Media voorlopig toch geen concrete plannen heeft voor een nieuw kanaal via de DAB+-mux Vlaanderen 1
Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

• Geen poëzie, wel een Q-Vriendenboek • Spotify strikt Louis Theroux • Frankrijk: regionale mux Caen is gestart
Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx