RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Blad 979: Radio Noordzee, Tequila, NPO themakanalen

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Ook kerstkanaal van Radio Noordzee keert terug

In Oostende lanceerde Radio Be One twee weken geleden zijn eigen kerstkanaal en nu pakt ook die andere Oostendse Radio Noordzee, al voor het tweede jaar op rij, uit met een tijdelijk kerstkanaal. Via een aparte livestream is 24 uur per dag enkel kerstmuziek te horen. Na het succes van vorig jaar en omdat de eerste vragen van luisteraars voor kerstmuziek al vanaf begin november kwamen, brengt Radio Noordzee in december opnieuw een extra kanaal met enkel oudere en sfeervolle kerstmuziek. Dat zal te beluisteren zijn op de website van Radio Noordzee. Er is regionaal nieuws en een kerstweerbericht te horen en ook 90 bekende mensen uit de regio spreken hun eindejaarswensen in. Ook op Radio Noordzee zelf (105 FM) staat in december de kerst centraal. Er zijn wedstrijden en elk uur komen enkele kerstplaten voorbij. De kerstradio is te beluisteren vanaf 1 december via https://radionoordzee105.be.

Jaarlijkse quiz van Radio Tequila afgelast

De jaarlijkse quiz van Radio Tequila, in samenwerking met oudstudentenclub Moeder Die Swaene, gaat niet door. Op vrijdag 3 december zou de jaarlijkse quiz van de lokale radiozender plaatsvinden in zaal De Guldepoort in Machelen-aan-de-Leie. De organisatoren vinden het niet gepast om nu, op een moment dat de coronacijfers barslecht zijn, een groep mensen samen te brengen en beslissen liever om de quiz niet te laten doorgaan. Uitstel is geen afstel, want de organisatoren hopen over enkele maanden toch nog de quiz te kunnen organiseren.

Nederland: NPO zet het mes in themakanalen

De Nederlandse NPO trekt op 15 december de stekker eruit bij de televisiezenders NPO Nieuws en NPO Zappelin Extra en – wat ons hier meer interesseert – de radiothemakanalen NPO 3FM Alternatief, NPO Radio 4 Concerten, NPO FunX Fissa en NPO FunX Slow Jamz. Deze vier radiokanalen worden nu nog online en via DAB+ uitgezonden. Het schrappen van NPO Radio 4 Concerten betekent dat de NPO geen kanaal met non-stop klasieke muziek meer heeft in zijn aanbod. NPO 3FM Alternative bracht alternatieve muziek, NPO FunX Slow Jamz bracht rustigere muziek en NPO FunX Fissa (multiculturele/urban) dansmuziek. Online blijft FunX wel actief met themazenders als FunX Latin, FunX Raggae, FunX Hiphop en FunX Arab. De NPO zal op zijn landelijke DAB+ nog drie themakanalen overhouden: NPO Radio 2 Soul & Jazz, NPO 3FM KX en NPO SterrenNL. Het is nog niet duidelijk of, met het beëindigen van 4 radiostations, op DAB+ de audiokwaliteit van de overige NPO-kanalen zal worden verbeterd.


TVV Sound

Blad Gemist?

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

DPG Media herschikte (alweer) de bitrates in DAB+ Het lijkt er op dat DPG Media voorlopig toch geen concrete plannen heeft voor een nieuw kanaal via de DAB+-mux Vlaanderen 1
Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

• Geen poëzie, wel een Q-Vriendenboek • Spotify strikt Louis Theroux • Frankrijk: regionale mux Caen is gestart
Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

1 Reactie
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Marc
Marc
29 november 2021 - 09:07 09:07

Ik kan  Radio Noordzee niet streamen via internet thuis. Echter, gebruik ik 4G op mijn telefoon, dan werkt het wel. D’er is dus discriminatie op het IP adres?

Don`t copy text!
1
0
Deel hier gerust uw gedachtenx