RadioVisie

  • .
    TVV Sound
    .
TVV Sound

Blad 968: Qmusic, DRM en Radio Emmeloord

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Qmusic verkoopt zijn playlist (voor Rode Neuzen)

Rode Neuzen Dag komt eraan en daarom zet Qmusic de hele playlist te koop. Voor 1 euro koop je een verzoekje via 4666. De opbrengst gaat integraal naar de RND-Academy die leerkrachten opleidt tot Sidekick Sam’s om op die manier jongeren op school een luisterend oor te bieden. Vanaf zaterdag 20 tot en met vrijdag 26 november worden dan een hele week de verzoekjes gedraaid tijdens de Rode Neuzen Playlist. Op diezelfde vrijdag 26 november wordt Rode Neuzen Dag gevierd met tien uur lang live muziek. Tussen 08:00 tot 18:00 uur komen de aangevraagde nummers niet van de computer, maar worden e live gebracht door heel wat artiesten. Rode Neuzen is ook een hele week ‘on tour’: daarover vindt u hier alles terug. (TB)

DRM schiet stilaan wortel in India

In Europa kwam DRM – het digitale broertje van DAB+ voor de AM- en FM-band – nooit van de grond, maar in India kan het internationale DRM-consortium met steeds betere cijfers uitpakken. Momenteel komen al 28 procent van de nieuwe auto’s ginds op de markt met standaard een DRM-ontvanger. Bij de automerken die het systeem hebben opgepikt noteren we Maruti-Suzuki, Hyundai, Toyota, MG Motors en Mercedes Benz. Het huidige marktaandeel is vergelijkbaar met wat in de VS met de eigen binnenlandse digitale radiostandaard (HD-Radio) werd bereikt, maar in een tijdspanne van meer dan 20 jaar, en met verhoudingsgewijs veel hogere investeringen door commerciële bedrijven. Sinds 2017 kwamen er in India meer dan 4,2 miljoen auto’s op de weg met DRM-ontvangers, zonder extra kosten voor de consument. De DRM India Automotive Group gewaagt van een sterke vraag van de hele Indiase auto-industrie. Momenteel zendt enkel de Indiase openbare omroep AIR via de AM uit met DRM, gekoppeld aan een analoog signaal. Het land overweegt om DRM ook uit te breiden naar de FM-band, maar die beslissing is nog niet gevallen.

Nederland: Radio Emmeloord krijgt andere AM-frequentie

De LPAM radiostations in Nederland bereiken weliswaar niet het grote publiek, maar kunnen wel rekenen op een schare bijzondere fans. Ook voor zij die een licentie hebben om op laag vermogen uit te zenden, is het een aardige bezigheid. Velen doen dit trouwens met een knipoog naar de succesvolle jaren van de zeezenders. Eén van oudste en bekendste LPAM-stations is nu aan een verhuis toe. Radio Emmeloord is nu dagelijks tussen 07:00 en 19:00 uur te beluisteren op 747 AM, waarna de uitzendingen worden overgenomen door Radio Seagull. Over een maandje is er een frequentiewissel: de 747 kHZ wordt dan ingeruild voor de 1224 kHz. Tip voor DX-ers in Vlaanderen: mits alles een beetje meezit, ook daar te horen. (TB)


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 967: Thomas Symons, Su FM, Skyrock

• Oorlogsbrieven herleven als podcast • SU fm op tournee in woonzorgcentra • Frankrijk: Forse Lees verder

Blad 966: Be One, Fun Radio, Magda Maria (video)

• Radio Be One lanceert eigen kerstkanaal, het hele jaar rond • Wallonië: Fun Radio Lees verder

Blad 965: Apple Music, One World Radio, Sky Radio

• Apple Music: ook Parijs krijgt eigen radiostudio • 1.000 dagen One World Radio: megamix Lees verder

Blad 964: TOPradio, Ross Revenge en de saxofoon (audio)

• TOPschaamteloos: het vierde themakanaal van TOPradio • BBC2 bezoekt de 'antieke' Ross Revenge • Lees verder

Blad 1521: Radio 2, Radio Media, MNM (foto’s)

• Onverwachte make-over voor Radio 2 • Radio Media kapt ermee • MNM-optrekje in Blankenberge: Lees verder

Blad 1520: Luc & André, De Max!, SONiC Radio

• Afscheid van twee Zuid-West-Vlaamse radiopioniers • NPO Radio 5 trekt streep onder 'De MAX!' Lees verder

Blad 1518: Radio Monza, Bauer, Earth FM

• Wens bezorgde Pierre een mooi afscheid van Radio Monza • UK: Bauer kiest voor Lees verder

Blad 1517: Viva Sport, Johan Derksen, Wim Chielens (audio)

• Viva Sport is klaar voor de Tour • Johan Derksen krijgt (muziek)programma bij Veronica Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Edu Martínez
Edu Martínez
17 november 2021 - 10:52 10:52

We hopen dat DRM zal zegevieren. Op dit moment is het grote probleem het gebrek aan ontvangers. In een artikel dat een paar jaar geleden werd gepubliceerd, beweerde het bedrijf Nedis dat het de capaciteit had om ontvangers te produceren voor ongeveer $ 30 per eenheid. Het ontbrak echter aan het nodige kapitaal om een ​​productielijn op te zetten die deze eindprijzen voor de consument zou garanderen. La Onda Media, als het niet gedigitaliseerd is, heeft zijn dagen geteld in Europa. Maar zonder goed geprijsde ontvangers (die in eerste instantie misschien alleen door diex-fans zijn gekocht), zal het niet kunnen gedijen. Eduardo Martínez.

Marc
16 november 2021 - 19:50 19:50

De 747 is NU een vreselijke mix van allerhande stations, en aan de westkust is er een grote kans dat je een andere zender krijgt dan in Heuvelland, waar ik overdag eerder MCB neem. De 1224 zal wat spetters krijgen van de 1215, die wel al fel verzwakt is bij vroeger, toch overdag.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx