RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 968: Qmusic, DRM en Radio Emmeloord

Qmusic verkoopt zijn playlist (voor Rode Neuzen)

Rode Neuzen Dag komt eraan en daarom zet Qmusic de hele playlist te koop. Voor 1 euro koop je een verzoekje via 4666. De opbrengst gaat integraal naar de RND-Academy die leerkrachten opleidt tot Sidekick Sam’s om op die manier jongeren op school een luisterend oor te bieden. Vanaf zaterdag 20 tot en met vrijdag 26 november worden dan een hele week de verzoekjes gedraaid tijdens de Rode Neuzen Playlist. Op diezelfde vrijdag 26 november wordt Rode Neuzen Dag gevierd met tien uur lang live muziek. Tussen 08:00 tot 18:00 uur komen de aangevraagde nummers niet van de computer, maar worden e live gebracht door heel wat artiesten. Rode Neuzen is ook een hele week ‘on tour’: daarover vindt u hier alles terug. (TB)

DRM schiet stilaan wortel in India

In Europa kwam DRM – het digitale broertje van DAB+ voor de AM- en FM-band – nooit van de grond, maar in India kan het internationale DRM-consortium met steeds betere cijfers uitpakken. Momenteel komen al 28 procent van de nieuwe auto’s ginds op de markt met standaard een DRM-ontvanger. Bij de automerken die het systeem hebben opgepikt noteren we Maruti-Suzuki, Hyundai, Toyota, MG Motors en Mercedes Benz. Het huidige marktaandeel is vergelijkbaar met wat in de VS met de eigen binnenlandse digitale radiostandaard (HD-Radio) werd bereikt, maar in een tijdspanne van meer dan 20 jaar, en met verhoudingsgewijs veel hogere investeringen door commerciële bedrijven. Sinds 2017 kwamen er in India meer dan 4,2 miljoen auto’s op de weg met DRM-ontvangers, zonder extra kosten voor de consument. De DRM India Automotive Group gewaagt van een sterke vraag van de hele Indiase auto-industrie. Momenteel zendt enkel de Indiase openbare omroep AIR via de AM uit met DRM, gekoppeld aan een analoog signaal. Het land overweegt om DRM ook uit te breiden naar de FM-band, maar die beslissing is nog niet gevallen.

Nederland: Radio Emmeloord krijgt andere AM-frequentie

De LPAM radiostations in Nederland bereiken weliswaar niet het grote publiek, maar kunnen wel rekenen op een schare bijzondere fans. Ook voor zij die een licentie hebben om op laag vermogen uit te zenden, is het een aardige bezigheid. Velen doen dit trouwens met een knipoog naar de succesvolle jaren van de zeezenders. Eén van oudste en bekendste LPAM-stations is nu aan een verhuis toe. Radio Emmeloord is nu dagelijks tussen 07:00 en 19:00 uur te beluisteren op 747 AM, waarna de uitzendingen worden overgenomen door Radio Seagull. Over een maandje is er een frequentiewissel: de 747 kHZ wordt dan ingeruild voor de 1224 kHz. Tip voor DX-ers in Vlaanderen: mits alles een beetje meezit, ook daar te horen. (TB)


Heynen
Blad Gemist?
Blad 1785: LAradio, langegolf, RTVE

Blad 1785: LAradio, langegolf, RTVE

• De Hall of Fame van de radiosterren van Los Angeles • De leegloop van de langegolf • Spanje: RTVE eindelijk gewonnen voor DAB+?
Blad 1784: Radio Viva, Tina Turner, K3

Blad 1784: Radio Viva, Tina Turner, K3

• Radio Viva leeft voort in Slowakije • VS: Tina Turner zeven keer meer op de radio • Waarom houdt Vlaamse radio niet van K3?
Blad 1783: Barbara Callier, Top 2000 Singalong, belRTL

Blad 1783: Barbara Callier, Top 2000 Singalong, belRTL

• Barbara Callier ruilt radionieuws voor communicatie • Top 2000 Singalong Party krijgt vervolg • Wallonië: nieuwe campagne voor belRTL
Blad 1782: BRF, MNM, Bayern 1

Blad 1782: BRF, MNM, Bayern 1

• Oostkantons: BRF-mux terug in de ether • TMRV zijn MNM Rising Stars 2023 • Bayern 1 klinkt een beetje als Radio2, MNM én Joe
Blad 1781: Edison Podcast Metrics, Lyn Gilbert, Hugo Sigal

Blad 1781: Edison Podcast Metrics, Lyn Gilbert, Hugo Sigal

• UK krijgt onafhankelijke luistercijfers voor podcasts • Lyn vertelt over Ronan bij Robbie • Meezingen voor het goede doel
Blad 1780: Qmusic, Radio2, BBC Radio 2 (audio & video)

Blad 1780: Qmusic, Radio2, BBC Radio 2 (audio & video)

• Een zwembad voor elke beller bij Maarten & Dorothee • De Inspecteur gidst je (weer) door je belastingbrief • Nieuwe jingles voor BBC Radio 2
Het Blad op deze dag
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Edu Martínez
Edu Martínez
17 november 2021 - 10:52 10:52

We hopen dat DRM zal zegevieren. Op dit moment is het grote probleem het gebrek aan ontvangers. In een artikel dat een paar jaar geleden werd gepubliceerd, beweerde het bedrijf Nedis dat het de capaciteit had om ontvangers te produceren voor ongeveer $ 30 per eenheid. Het ontbrak echter aan het nodige kapitaal om een ​​productielijn op te zetten die deze eindprijzen voor de consument zou garanderen. La Onda Media, als het niet gedigitaliseerd is, heeft zijn dagen geteld in Europa. Maar zonder goed geprijsde ontvangers (die in eerste instantie misschien alleen door diex-fans zijn gekocht), zal het niet kunnen gedijen. Eduardo Martínez.

Marc
Marc
16 november 2021 - 19:50 19:50

De 747 is NU een vreselijke mix van allerhande stations, en aan de westkust is er een grote kans dat je een andere zender krijgt dan in Heuvelland, waar ik overdag eerder MCB neem. De 1224 zal wat spetters krijgen van de 1215, die wel al fel verzwakt is bij vroeger, toch overdag.

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx