RadioVisie

  • .
    Amptec
    .

Blad 966: Be One, Fun Radio, Magda Maria (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Radio Be One lanceert eigen kerstkanaal, het hele jaar rond

Ook bij de lokale Radio Be One (107.4 FM in Oostende en 105.6 FM in De Haan) kun je voortaan kerstmuziek online beluisteren via het gloednieuwe Be One Xmas, meteen al het vierde themakanaal van de kustzender. Om de lancering te promoten, verloot het station vier kant-en-klare kerstbomen, dus inclusief versiering en verlichting. Be One Xmas brengt de grootste kersthits aller tijden en wat uniek is: de stream blijft het hele jaar door actief. “De meeste radiostations doeken hun kerstkanaal na de feestdagen op tot volgend jaar”, weet radiobaas Geert De Lombaerde. “Wij willen het hele jaar door de kerstsfeer in huis brengen. Wie dus komende zomer op het strand naar kerstmuziek wil luisteren bij temperaturen die de 30 graden overschrijden, kan dat.” De wedstrijd waarbij je een volledig aangeklede kerstboom kan winnen loopt tot 5 december. Op 6 december krijgen de winnaars hun boom door Sinterklaas thuis geleverd. Be One Xmas is te beluisteren via deze stream of via de gratis Be One App.

Wallonië: Fun Radio brengt uw kerstfeest aan huis

Kerstmis valt ook vroeg dit jaar bij Fun Radio. Op 29 november start daar de traditionele ‘Christmas Tour’ waarbij heel wat luisteraars zullen worden bezocht. Van maandag tot vrijdag, tussen 15:00 en 19:00 uur blijven presentatoren Samy & Lou weliswaar iedereen gezelschap houden vanuit de studio en delen ze nieuwtjes en exclusieve weetjes over de sterren van het moment. Maar vanaf 13 december gaan ze de hort op. Het duo gaat dan langs bij vijf gezinnen om er alvast – enigszins prematuur – kerst te vieren. Het commerciële radiostation zorgt daarbij voor alles: van de kerstversiering tot het diner, met een dj en de nodige drankjes… En zoals de traditie het voorschrijft worden de gelukkige luisteraars ook bedolven onder de geschenken.  (TB)

Het zielige einde van de Magda Maria

In 1981 lag er plotseling een nieuw zendschip voor de Nederlandse kust: de MV Magda Maria, bedoeld voor onder andere Radio Paradijs (van Ben Bode) en Radio Monique. Testuitzendingen startten op 26 juli. Drie dagen later was het project in het nieuws bij Veronica TV en de Telegraaf. Maar al op 1 augustus werd het zendschip in internationale wateren geënterd door de Nederlandse Rijkspolitie en de marine. In maart 1989 bezochten medewerkers van Radio Paradijs Knokke-Heist (van A.J. Beirens) de Magda Maria bij de sloperij in Zeebrugge. Dit zijn de beelden, mèt als bonus onder andere het Paradijs jingle-pakket. (Met dank aan Douwe Dijkstra en aan Losgoud). (Mediapages)


Amptec

Blad Gemist?

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

DPG Media herschikte (alweer) de bitrates in DAB+ Het lijkt er op dat DPG Media voorlopig toch geen concrete plannen heeft voor een nieuw kanaal via de DAB+-mux Vlaanderen 1
Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

• Geen poëzie, wel een Q-Vriendenboek • Spotify strikt Louis Theroux • Frankrijk: regionale mux Caen is gestart
Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx