RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Blad 962: Elien, carnavalsradio, Mi Amigo

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Nieuwe stem bij Willy: Elien D’Hooge

De digitale rockzender Willy heeft er sinds deze week een nieuwe stem bij. Elien D’Hooge (foto boven) hoor je voortaan iedere werkdag, behalve woensdag, van 13 tot 16 uur. Ze komt in de plaats van Annelies Orye, die nu voltijds nethoofd wordt van Willy. De Antwerpse Elien lijkt wel het archetype van de nieuwe jonge radiomaker. In een notendop: een opleiding aan het RITCS (2015-2019) waar ze programma’s maakt voor de in-house radiozender XL Air, geselecteerd voor MNM’s Student Late Night, losse opdrachten voor Bruzz en Studio Brussel (2018), stage bij Radio 1 (De Wereld van Sofie), een opleiding bij de Q Academy (2019), een pak vervangingen bij Qmusic, vooral in de weekends (2020 tot juni 2021) en tussendoor ook nog wat redactiewerk voor tv-programma’s (o.a. de Vlaamse versie van First Dates). Kortom, zo eentje die misschien nog niet echt opviel, maar die ze intussen wel kennen in de inner circle van de Vlaamse landelijke radiostations.

Nog meer carnavalsradio in Aalst en Halle

We brachten onlangs het verhaal van de Aalsterse carnavalsradio’s Ajoin Music en Radio Kamiel, toebehorend aan respectievelijk City Music en Radio Omroep Aalst. Die laatste – het vroegere Goeiedag radio Aalst (volgt u nog?) – knipte dan weer de band door met Oilsjt Mjoezik, dat met 20.000 volgers op Facebook, ook geen onaardige aanhang heeft. Het team achter Oilsjt Mjoezik (foto) heeft nu beslist om op eigen kracht voort doen via het internet. Er komt een nieuw seizoen vanuit de studio aan de Pieter van Aelst galerij. De zender maakt zich sterk dat hij geen FM-kanaal nodig heeft. Waar hoorden we dat nog? … / … Ook in Halle is er sinds afgelopen zaterdag een carnavalsradio te beleven via het internet. Victoria Carnaval Continu, de ‘internetradio voor de vontjesboore’, is een initiatief van de Halse Radio Victoria. Op een nieuw seizoen van Carnavalitis, het toonaangevende radioprogramma voor de Halse carnavalisten, is het nog wachten tot 3 januari. De stream is te beluisteren via de Victoria-website en de app van Victoria.

Nog even geduld voor Mi Amigo Radio ‘de échte’

En wanneer gaat Mi Amigo Radio (de échte) nu… echt beginnen? De aangekondigde start voor 30 oktober jongstleden bleek toch iets te snel zijn. De organisatie zag zich genoodzaakt om een tijdelijk uitstel aan te kondigen. Dit zonder een nieuwe datum voorop te stellen. Dat doet Frans van der Drift wel. Geïnterviewd door de Internetbode laat hij het volgende optekenen: “De start is door een kleine kink in de kabel uitgesteld. Vanaf 2 januari ben ik terug bij de zender, waar ooit mijn radiocarrière begon. Terug bij Mi Amigo, de échte radio. Het station met haar basis in Playa d’Aro. Te beluisteren via internet. Vanaf dan kunnen mensen op zondag tussen 09:00 en 10:00 uur heerlijk wakker worden met een uur supergezelligheid. Een programma voor jong en oud. Met muziek uit het verleden en heden! Live”. Meer informatie op de Facebookpagina van Frans. (BVP) 


TVV Sound

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 961: Nostalgie+, Audiodienst en Willy van Praet (audio)

• Wallonië: straatkunstenaar Milan tekende campagne voor Nostalgie+ • Gratis radioservice met uittips • Eresaluut Lees verder

Blad 960: Kim, Danny en Robert (video)

• Kim Muylaert verlaat NRJ Vlaanderen • Danny Vera op één in de NPO Radio Lees verder

Blad 959: Radio Park, TOPradio, NPO 3FM (video)

• Glazen Radiohuis van Radio Park slaat nog eens een jaartje over • TOPradio gaat Lees verder

Blad 958: Benelux, Lorali, Spotify, NRJ

• Limburgse radio's Benelux en Lorali ruilen frequenties • Spotify maakte voor het eerst operationele Lees verder

Blad 1481: small scale DAB+, NFT’s, Radiodays Europe (video)

• Met 37 op één lokale DAB+ in Liverpool • Spotify: artiesten kunnen NFT promoten Lees verder

Blad 1480: Radio GRK, KINK, Qmusic

• Radio GRK houdt tweede benefietavond voor Kom op tegen Kanker • Nederland: (weer) geen Lees verder

Blad 1479: Radio Maaskant, Radio ZRO, Han Hollander

• Radio Maaskant verdwenen van Limburgse DAB+ • VRM: Lokale radio ZRO moet ook Gentse Lees verder

Blad 1478: Be One, Noordzee, MNM en VRT

• Lokale radio’s present tijdens ‘Week van Ondernemend Oostende’ • MNM én De Mol in Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
2 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Ricky
Ricky
9 november 2021 - 18:06 18:06

Ik kijk er naar uit om eindelijk die zender terug te horen.
Het moet nog een redelijke kink in de kabel geweest zijn om nog zo lang te wachten.

Bart
Bart
9 november 2021 - 17:58 17:58

Lezen is blijkbaar moeilijk. Het programma van Frans van der Drift op Mi Amigo start op 2 januari a.s. Dat wil niet zeggen dat andere programma’s al niet eerder van start gaan…

Don`t copy text!
2
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x