RadioVisie

  • .
    .

Blad 944: Caraad/Meteor, AirPods, BBC (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Beslissing over vervolging in zaak Caraad/Meteor valt in januari

Het nieuws dat een actief lokaal radiostation, Meteor uit Aalter, de verdachtmakingen niet langer pikt van een oud lokale radio uit Tielt – Caraad – haalde vandaag de landelijke kranten en zelfs ‘De Ochtend’ van Radio 1. Als RadioVisie-lezer was u daarvan al sedert gisteren op de hoogte. In de pers wordt vooral gefocust op het feit dat deze ruzie uiteindelijk voor het hof van assisen zou kunnen belanden. Niet omdat er bloed werd vergoten, wel omdat er online een karaktermoord zou zijn gepleegd via de sociale media op Meteor-baas Johan Laroy en zijn team. Omdat in België online laster en eerroof als een drukpersmisdrijf wordt beschouwd, komt assisen in beeld. De zaak werd gisteren behandeld door de Raadkamer in Brugge. Die meteen besliste dat er op 12 januari 2022 uitspraak zal worden gedaan of er voldoende bewijzen zijn om de zaak door te verwijzen. (TB)

Nieuwe AirPods, maar nog geen noise cancellation

De nieuwe AirPods, de derde generatie, werd zopas voorgesteld. Die zien er exact uit als de AirPods Pro, maar zonder de topjes die u vervangen kan. De nieuwe zijn bestand tegen zweet en water (IPX4), zowel de oortjes als het herlaaddoosje. Dat laatste ondersteunt MagSafe om te herladen, maar ook nog via Lightning. Met één laadbeurt kan u tot zes uur luisteren, en tot dertig uur in totaal met telkens te herladen via het herlaaddoosje. Ze kosten 179 dollar. Wat de oortjes niet hebben, is active noise cancellation, het laten verdwijnen van het achtergrondlawaai. En dat is iets wat de nieuwe van Beats, de Beats Fit Pro, wél zullen hebben. Bovendien draaien die op de H1 chip van Apple, wat het koppelen met Apple toestellen en met Hey Siri moet vergemakkelijken. (HVG)

Nieuwe branding voor BBC

De BBC is gestart met de uitrol van zijn nieuwe branding. Alle producten en platforms, waaronder de radio- en tv-stations, de app BBC Sounds en alle websites krijgen een nieuwe huisstijl. De radiostations krijgen begin volgend jaar gloednieuwe logo’s. Elk station, van nationaal en regionaal tot lokaal en spin-offs, zal de nieuwe uniforme branding krijgen die volgens de BBC de publiekservaring zal moderniseren. Uit een korte promotievideo blijkt dat alle nationale zenders een standaardlettertype zullen hebben met een cijfer in een cirkel, vergelijkbaar met de huidige branding. Het woord ‘radio’ wordt in hoofdletters weergegeven, samen met elke beschrijving zoals RADIO 1 DANCE, RADIO 5 LIVE en RADIO 6 MUSIC. BBC Asian Network verandert van kleine letters in hoofdletters. De belangrijkste BBC-blokken zijn ook bijgewerkt met een nieuw lettertype. Local BBC Radio, dat zijn collectieve logo minder dan 12 maanden geleden veranderde van hoofdletters in kleine letters, zal eveneens teruggaan naar hoofdletters. Sommige van de nieuwe logo’s zijn korte tijd zichtbaar op de promotievideo, te zien in onderstaande tweet.

https://twitter.com/bbcpress/status/1450454171065389065

Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 943: 2110 FM, Steve Harvey, Johan Kalifa (video)

• Wijnegem krijgt voor het eerst een radiostation (voor één dag) • USA: Steve Harvey Lees verder

Blad 942: MENT, Radio 2, Spotify, Mi Amigo

• MENT en Radio 2: stemmen voor de Loftrompetten 2021 • Elke 1,4 seconde een Lees verder

Blad 941: Nostalgie, Abby Holmes en 192 Radio (audio & video)

• Nostalgie: 'Een woedende drang om te zingen’ • Jeugd-single van jingle-zangeres Abby Holmes • Lees verder

Blad 940: CIM, Radio Breizh, Ben Meijering

• Nieuw kleedje voor gouden CIM • Bretonse radiostations doen het één keer per jaar Lees verder

Blad 1482: Radio VRW, Hans Hogendoorn, Peter Rijsenbrij (video)

• Radio VRW-medewerkers kon eindelijk nog eens samen barbecueën • Ere-Zilveren Reissmicrofoon voor Hans Hogendoorn Lees verder

Blad 1481: small scale DAB+, NFT’s, Radiodays Europe (video)

• Met 37 op één lokale DAB+ in Liverpool • Spotify: artiesten kunnen NFT promoten Lees verder

Blad 1480: Radio GRK, KINK, Qmusic

• Radio GRK houdt tweede benefietavond voor Kom op tegen Kanker • Nederland: (weer) geen Lees verder

Blad 1479: Radio Maaskant, Radio ZRO, Han Hollander

• Radio Maaskant verdwenen van Limburgse DAB+ • VRM: Lokale radio ZRO moet ook Gentse Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx
()
x