RadioVisie

  • .
    .
TVV Sound

Blad 928: Klara, Spotify, AIDAradio (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Klara eert 150 jaar Stijn Streuvels

Klara presenteert vanaf zondag een driedelige radio- en podcastreeks naar aanleiding van geboortedag Stijn Streuvels, 150 jaar geleden. Op 3 oktober 2021 is het precies 150 jaar geleden dat Stijn Streuvels geboren werd. Klara-redacteur Gudrun De Geyter eert de Vlaamse schrijver en zijn unieke oeuvre in een driedelige radio- en podcastreeks, die tot stand kwam met medewerking van het Letterenhuis. Zij praat met Streuvels’ kleindochter Leentje Vandemeulebroecke en haar man Ludo Simons en met nazaten van zijn beste vrienden en dorpsgenoten. Zondagavond 3 oktober hoor je de eerste aflevering op Klara tussen 18 en 20 uur. De volgende afleveringen zijn op 10 en 17 oktober. Daarna is de reeks als podcast te herbeluisteren.

Spotify: interactiviteit in podcasts

Spotify heeft aangekondigd dat wie een podcast aanmaakt via het Anchor-platform, voortaan ook interactiviteit kan inbouwen. Dan gaat het om interactieve polls en Q&A (vraag en antwoord). Vorig jaar werd dit al uitgetest, samen met interactieve ads, maar die moeten eerst nog verder uitgeprobeerd worden vooraleer ze uitgerold worden. De polls en Q&A’s vindt u onderaan het scherm van de mobiele app. Naar verwachting zou dit meer engagement moeten losmaken dan bij de traditionele manier waarop podcastmakers nu interageren, door hun luisteraars naar andere sites of sociale media te sturen. Nu blijven ze gewoon in de Spotify app. Anderzijds: wordt hier geen kans gemist om reclame te maken op de sociale media voor die podcast? Juist die interactie op de sociale media kan andere mensen aanzetten om naar de podcast te gaan luisteren. Toch? (HVG)

AIDAradio: Duitsland krijgt een ‘zeezender’ op DAB+

In Duitsland gaat maandag 4 oktober om 8 uur ’s morgens een vijftiende radiostation van start via de tweede Bundesmux. AIDAradio gaat onder het motto “MeerGefühl”, of letterlijk vertaald ‘zeegevoel’. AIDA is dan ook een van de grootste cruisemaatschappijen in Europa. AIDAradio – spreek uit als A-IEDA – is, zoals het ook in de oprichtingsakte letterlijk staat, een “zelfreclamekanaal”, in dit geval een radiostation dat de cruisereizen van het moederbedrijf wil promoten. Een nicheradio, maar wel voor een brede doelgroep en met van ’s morgens tot ’s avond een zeer gevarieerd aanbod, “goed humeur, goed nieuws en vakantiegevoel – ook als er geen vakantie is”. Alsof je thuis de belevenis meemaakt op een cruiseschip. Verschillende programmamakers komen uit het eigen entertainment-team van AIDA. Als ‘vakantieradio’ sluit het concept enigszins aan bij Schwarzwaldradio, dat sinds 2018 op de eerste Bundesmux te beluisteren is en dat destijds werd opgericht door de lokale toerismemarketeer en een radiopartner. De productie van AIDAradio gebeurt vanuit de havenstad Hamburg. AIDA Cruises is gevestigd in Rostock, Duitsland. Het bedrijf is een onderdeel van Costa Crociere S.p.A., wereldwijd de grootste speler op vlak van cruises, met een aandeel van 45 procent van de markt.


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 927: Brusselse mux, Nachtzuster, MixForBoobs

• Geraakt de Brusselse mux stilaan uit zijn impasse? • De Nachtzuster blijft de beste Lees verder

Blad 926: Vloeken, ontslagen en een NRJ-film (video)

• Op tijd en stond een F*-You moet kunnen, vinden de Britse radioluisteraars • Saneringen Lees verder

Blad 925: DAB Flandres, Radio 2, Das Hitradio

• Voor de eerste Vlaamse lokale DAB+ moet u naar Frankrijk • Radio 2 begeleidt Lees verder

Blad 924: Ontkoppelen, herkansen en Rode Neuzen (video)

• Het mocht eigenlijk niet, maar nu zal het wel mogen: ontkoppelen in de lokale Lees verder

Blad 1600: Viva Minerva, NPO Radio 2, Howard Stern (video)

• Herentals Theaterspektakel herneemt ‘Viva Minerva’ • NPO Radio 2: Morad El Ouakili vervangt Giel Lees verder

Blad 1599: Hit Radio, Obsolete Media, Stu Allan (audio)

• Marokkaanse Hit Radio scoort bij Belgisch-Marokkaanse jeugd • Online-museum voor verouderde media • Stu Lees verder

Blad 1598: Radar, René de Leeuw, Barend & Benner (audio)

• "Ook podcasts moeten transparant zijn" • René de Leeuw (Radio Delmare) is niet meer Lees verder

Blad 1597: Rode Neuzen, Opera, Radio 972

• Doek valt over de Rode Neuzen • Opera: nu met muziekspeler in de zijbalk Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx