RadioVisie

  • ..

Blad 927: Brusselse mux, Nachtzuster, MixForBoobs

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Brussel: Proefuitzendingen van lokale mux

Er lijkt dan toch wat beweging te komen in de lokale DAB+ mux voor Brussel van de Federatie Wallonië-Brussel. Vanmorgen werden in de hoofdstad onverwacht testuitzendingen waargenomen via het blok 12B. Die zouden het werk zijn van de RTBF. Op de mux, die trouwens een verkeerde datum uit 2017 aangaf, zaten drie proefkanalen – Radio One, Radio Two en Radio Three – met elk 64 kbp/s (foto Herman Wijnants). De zender bevindt zich in elk geval op de Brusselse Financietoren. Voorlopig is er weinig geweten wat de bedoeling is. De CSA gaf in 2019 een licentie aan 17 Brusselse radiostations om samen de lokale mux te starten. Probleem is dat minstens 80 procent een akkoord moeten vinden over de exploitatie. 13 van de 17 stations hebben al een tijdje een akkoord, maar dat is er dus 1 te weinig om aan 80 procent te geraken. Daardoor raakte het dossier in een impasse.

Vroeg begonnen is echt een hele dag gewonnen

Iedere dag opnieuw – zeven op zeven – start deze redactie om 05:00 uur. Omdat de meeste Vlaamse radiostations die ons boeien, dan nog in slaapmodus verkeren, staat bij ons steevast NPO Radio 1 op. Zo pikken we iedere zaterdagochtend het laatst uur mee van ‘Nachtzuster’, dit jaar opnieuw kanshebber als ‘Beste Nachtprogramma’ van de Nederlandse radio. Astrid de Jong (foto boven) won al in 2016 en 2019. Dit keer neemt ze het bij de RadioFreak Awards op tegen ‘Giel’ en ‘Wildgroei’, beide nachtshows op NPO Radio 2. “Van Giel kan natuurlijk niemand winnen en de jongens van ‘Wildgroei’ vind ik geweldig. Dus sowieso een leuk lijstje om in te staan”, vertelt Astrid. ’Nachtzuster’ is eigenlijk buiten categorie, wegens gemaakt door de luisteraars zelf. De presentatrice is enkel de tussenpersoon die zorgt voor de babbels, beter kunnen we het niet uitleggen. Neem anders zelf de proef maar eens op de som. (BVP)

Dubbel vinyl ondersteunt #MixForBoobs

We hadden het gisteren al over NRJ België en Pink Ribbon Belgium die jonge vrouwen de juiste bewegingen leren om borstkanker op te sporen. Speciaal voor deze campagne werd ook een dubbele vinylplaat gemaakt met exclusieve samples die de handelingen nodig voor het zelfonderzoek ondersteunen. Ochtend Dj Larissa Roose: “Zodra je de bewegingen onder de knie hebt, is zo’n zelfonderzoek supermakkelijk. Die leuke mix erbij maakt het nog fun ook.” Programmamanager Nathalie Delporte: “We vinden het super dat we deze campagne samen met Pink Ribbon én onze NRJ-collega’s uit het zuiden kunnen opzetten. Niets of niemand kan het advies van een arts vervangen uiteraard maar als wij op deze speelse en muzikale manier jonge vrouwen kunnen sensibiliseren, dan hebben we alweer een dikke stap vooruit gezet in de strijd tegen kanker. En dat is een fijne gedachte.”


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 926: Vloeken, ontslagen en een NRJ-film (video)

• Op tijd en stond een F*-You moet kunnen, vinden de Britse radioluisteraars • Saneringen Lees verder

Blad 925: DAB Flandres, Radio 2, Das Hitradio

• Voor de eerste Vlaamse lokale DAB+ moet u naar Frankrijk • Radio 2 begeleidt Lees verder

Blad 924: Ontkoppelen, herkansen en Rode Neuzen (video)

• Het mocht eigenlijk niet, maar nu zal het wel mogen: ontkoppelen in de lokale Lees verder

Blad 923: Luikse mux, Digris, Groef

• Luik heeft de tweede Waalse lokale mux, nu op volle kracht • Zwitserse specialist Lees verder

Blad 1600: Viva Minerva, NPO Radio 2, Howard Stern (video)

• Herentals Theaterspektakel herneemt ‘Viva Minerva’ • NPO Radio 2: Morad El Ouakili vervangt Giel Lees verder

Blad 1599: Hit Radio, Obsolete Media, Stu Allan (audio)

• Marokkaanse Hit Radio scoort bij Belgisch-Marokkaanse jeugd • Online-museum voor verouderde media • Stu Lees verder

Blad 1598: Radar, René de Leeuw, Barend & Benner (audio)

• "Ook podcasts moeten transparant zijn" • René de Leeuw (Radio Delmare) is niet meer Lees verder

Blad 1597: Rode Neuzen, Opera, Radio 972

• Doek valt over de Rode Neuzen • Opera: nu met muziekspeler in de zijbalk Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx