RadioVisie

  • .
    .

Blad 926: Vloeken, ontslagen en een NRJ-film (video)

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

Britten toleranter tegenover vloeken op de radio

Britse radioluisteraars zijn ten opzichte van vijf jaar geleden toleranter geworden tegenover vloeken op de radio. Zeker als het per ongeluk is en er snel een verontschuldiging volgt. Dat blijkt uit een nieuw vijfjaarlijks onderzoek naar aanstootgevend taalgebruik, in opdracht van Ofcom, de Britse telecom- en mediaregulator. Het publiek is nog steeds van mening dat omroepen goed moeten nadenken wanneer en hoe beledigend taalgebruik wordt gebruikt, zodat met name kinderen worden beschermd. Veel mensen erkennen evenwel dat het, in de juiste context, een belangrijke rol kan spelen in programma’s, bijvoorbeeld om een ​​dramatische impact te creëren, humor te brengen, het echte leven te weerspiegelen, of zelfs om te informeren en onderwijzen. Uit het onderzoek blijkt ook dat meer mensen zich zorgen maken over racistisch taalgebruik op tv en radio. De enquête wijzigt niets aan de spelregels die Ofcom hanteert met betrekking tot het gebruik van aanstootgevende taal, al worden kleine bijsturingen niet uitgesloten. Voor wie op zoek is naar inspiratie: de lijst met geviseerde Engelse vloekwoorden – onderverdeeld in gematigd, mild en sterk – kun je hier vinden van pagina 5 tot en met 9.

Ontslagen bij Amerikaanse radiogroep Cox Media

Na o.a. iHeart Media en Auadacy (eerder Entercom), saneerde nu ook de Amerikaanse Cox Media Group. Afgelopen week zijn tientallen medewerkers, ook deejays op straat gezet. Cox Media bezit in totaal 57 radiostations in 11 radiomarkten (o.a. in Houston, Atlanta en Miami). Opvallend: de sanering werd doorgevoerd op het moment dat Cox-eigenaar Apollo Global Management probeert om Tegna, eigenaar van tientallen lokale tv-stations, over te nemen. Jeremy Rice programmaleider van de hitzender 106.1 (W)BLI op Long Island, mocht vertrekken. Ook zijn collega Dana ‘MJ’ Parisi, co-host van de ochtendshow, mocht haar spullen pakken. In Miami werd het ochtendduo van de hitzender Hits 97.3 (WFLC) ontslagen. Dat bleek ook de voorbode te zijn van een formatswijziging. Het CHR/Top 40 werd ingeruild voor Hot AC. (Radiowereld)

Waalse NRJ-ochtendshow op… film

Het is al een paar dagen geleden dat school begon… en zo ook de Waalse NRJ-ochtend. De ‘Wake Up Show’ wil alle Franstalige Belgen begeleiden zodra ze wakker worden. ”Het is de wens om de nabijheid en de authenticiteit waarmee onze presentatoren elke ochtend de luisteraars van NRJ wekken, te benadrukken die het hoofdthema van deze nieuwe campagne vormt. Van Brussel tot Aarlen, via Bergen, Namen en Charleroi, laten Julie Taton en haar band België ontwaken met de belofte om samen unieke momenten te delen”, zegt Miguel Aguza, Marketing Director van NGroup. De film is te zien op tv, in de bioscoop en social media. De campagne werd eerder al gevoerd in de pers en op straataffiches. Straks ook op de bussen van de MIVB en de TEC, met slogans die aan elke stad zijn aangepast (zoals reeds het geval was voor de affiche van 2 m²).


Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Blad 925: DAB Flandres, Radio 2, Das Hitradio

• Voor de eerste Vlaamse lokale DAB+ moet u naar Frankrijk • Radio 2 begeleidt Lees verder

Blad 924: Ontkoppelen, herkansen en Rode Neuzen (video)

• Het mocht eigenlijk niet, maar nu zal het wel mogen: ontkoppelen in de lokale Lees verder

Blad 923: Luikse mux, Digris, Groef

• Luik heeft de tweede Waalse lokale mux, nu op volle kracht • Zwitserse specialist Lees verder

Blad 922: Qmusic, NRJ, USA-airchecks (video)

• Luna herkende als eerste de vijf Q-hits in minder dan 20 seconden • De Lees verder

Blad 1515: Milan Sweeck, Festival of Creativity, Magic FM (audio)

• Milan vindt de job van zijn leven bij Qmusic • De beste radioreclames van Lees verder

Blad 1514: Netwerk 2, Radio Minerva, Andy Murray

• Bevraging over herverdeling netwerk 2: het verslag • De Minerva Tripel klaar voor lancering Lees verder

Blad 1513: Radio Rand, Radio Expres, MNM

• Minister Dalle sluit het Plaatsgast-seizoen bij RadioRand • VRM beboet Radio Expres voor "te Lees verder

Blad 1512: Ken Siereveld, Aurélie Boffé, Stefan Stasse

• Ken Siereveld maakt dj-debuut bij NRJ • Belfius Persprijs voor de VRT-podcast 'Snapt ge Lees verder

Inschrijven
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx