- Wel wat u denkt: een weekje 80’s bij Radio 10
- Niet wat u denkt: dit zijn momenteel de populairste social audio-apps
- Een verhaaltje over een sissende radio dat zo lijkt weggelopen uit een stripboek
80’s Top 810 bij Radio 10
De 80’s zijn terug bij de Nederlandse Radio 10 en Radio 10 Brabant. De 80’s Top 810 is maandag 2 tot en met vrijdag 6 augustus van 06.00 tot 21.00 uur te horen bij Radio 10 én van 09.00 tot 21.00 uur bij Radio 10 Brabant. De ontknoping is bij Radio 10 op vrijdag 6 augustus rond 16.00 uur en bij Radio 10 Brabant op dezelfde dag rond 17.00 uur. Hier heb je alvast de Top 10:
- A-ha – Take On Me
- Golden Earring – When The Lady Smiles
- Toto – Africa
- Prince – Purple Rain
- George Michael – Careless Whisper
- Queen – Who Wants To Live Forever
- Phil Collins – In The Air Tonight
- Michael Jackson – Billie Jean
- ABBA – The Winner Takes It All
- Madonna – Like A Prayer
Het wondere wereldje van social audio
Is er eigenlijk nog nieuws uit de hoek van de veelbesproken sociale audio-apps? Spotify lanceerde vorige maand zijn Spotify Greenroom, maar voorlopig loopt het nog niet storm voor deze app. Greenroom is de opvolger van Locker Room, de app die Spotify eerder dit jaar voor 57 miljoen dollar overnam samen met Betty Labs. Sensor Tower publiceerde zopas een analyse van 34 sociale audio-apps die op zichzelf staan. Greenroom valt daar met een twaalfde plaats buiten de top 10. Een wat verrassende en vreemde nummer één is Yalla (foto boven), een sociale audio-app die eigendom is van Chinezen, maar die hard zou scoren in de Arabische wereld en Noord-Afrika. Yalla is trouwens Arabisch voor ‘let’s go‘. Clubhouse heeft de kaap van 30 miljoen installaties gerond, maar van een fenomenale groei is intussen al lang geen sprake meer. Daarna volgt het Chinese Lizhi en Spoon, dat het eveneens in hoofdzaak moet hebben van Aziatische gebruikers. Airtime, de belangrijkste Amerikaanse concurrent van Clubhouse, is als app iets meer dan 14 miljoen keer geïnstalleerd.
Hulpdiensten rukken uit voor sissend radiotoestel
Om af te sluiten nog eentje om te lachen. In Nederland waren politie en brandweer onlangs druk bezig om een mogelijk gaslek in een woning op te sporen. De hulpdiensten werden door de buren gealarmeerd. Een buurtbewoner hoorde een sissend geluid, mogelijk een gaslek. Omdat de hulpdiensten de woning niet op een normale manier konden betreden moest de deur eruit om toegang te krijgen. Toen men eenmaal binnen was bleek er een radio aan te staan op de verkeerde FM-frequentie, waardoor een sissend geluid weerklonk. Om welke frequentie het ging, werd niet bekendgemaakt. Met flink wat gegrinnik konden de hulpdiensten uit de omgeving van Rotterdam weer terug. (radio.nl)