RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .

Blad 871: LRL, Sublime, Sunlite Radio

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Chris, Erwin & Giovanni houden hun jaarlijkse Disco Fever Marathon
  • Volgens de Sublime-luisteraars komt het beste zomerliedje uit Cuba
  • Sunlite Radio wordt het nieuwe zusje van 100% NL en Slam!

Disco Fever Marathon bij LRL

Bij Lokale Radio Lanaken (LRL) houden Chris Karasiewicz (Chris Van Damme), Erwin Jacobs en Giovanni Ferrara vandaag opnieuw een acht uur durende Disco Fever Marathon. Luisteren kan nog tot 18 uur. Het is al het tiende jaar dat de radiovrienden een marathonshow organiseren. “We zijn al meer dan dertig jaar radiovrienden. Onze vriendschap is zo groot dat we toch een keer per jaar – ongeacht welk radiostation – ons format willen neerzetten. Het is al het achtste jaar dat we bij een lokale radio aankloppen om samen discohits te draaien. Tien jaar geleden hebben we voor het eerst een marathon georganiseerd, maar we merkten dat disconummers het meest werden gesmaakt door de luisteraars”, aldus de “drie musketiers” in HLN.

‘Chan Chan’ op 1 in de Sublime Summertime Top 500

Het Cubaanse nummer ‘Chan Chan’ van de Buena Vista Social Club werd door de luisteraars van Sublime op nummer 1 gestemd in de Sublime Summertime Top 500, de lijst met de meest zomerse funk, soul en jazzplaten. Op nummer 2 staat ‘Summertime’ van DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince (in 2020 nog op nummer 1). De top 3 wordt compleet gemaakt door ‘Lovely Day’ van Bill Withers. De hoogste binnenkomer is ‘Leave The Door Open’ van Silk Sonic (Bruno Mars & Anderson .Paak). De artiesten die het vaakst voorkomen zijn Bob Marley, Stevie Wonder en Jamiroquai. Volgende week hoort u de lijst elke dag tussen 09:00 en 17:00 uur. Van dinsdag tot en met donderdag zijn er live ‘Sublime Summertime Sessions’ in de middagshow van Angelique Houtveen op Sublime met Michelle David & The True-tones, Ntjam Rosie, The Cool Quest en Kris Berry. U kunt tijdens de middagshow live meekijken via Sublime.nl.

RadioCorp plant Sunlite Radio op DAB+

Het nieuwe digitale station van RadioCorp, eigenaar van 100% NL en Slam!, gaat Sunlite Radio heten. Eerder deze maand verleende het Commissariaat voor de Media toestemming aan Terrestrial BV, onderdeel van RadioCorp, voor een radiozender met deze naam. De naam Sunlite Radio werd intussen geregistreerd bij het Benelux-merkenbureau (BOIP). Bij RadioCorp bevestigen ze de naam, maar over het format en andere invulling worden momenteel nog geen mededelingen gedaan. In juni verwierf Terrestrial een vergunning voor het nieuwe landelijke commerciële DAB+-netwerk op kanaal 9C, de zogenaamde laag 7. De startdatum van deze mux is nog niet gekend. (radio.nl)


Blikvangers op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx