RadioVisie

  • .
    Spotlight
    .
TVV Sound

Blad 825: Apple Podcasts, Siska Schoeters, DAB+ in Oostenrijk

>> Nieuw! RadioVisie kan je nu ook volgen via Instagram en LinkedIn!

  • Podcastabonnementen bij Apple: de soep mag eerst wat afkoelen
  • Siska begint al nu zaterdag aan haar zomers Vijver-programma
  • De Oostenrijkse mediatycoon Wolfgang Fellner maakt de sprong naar DAB+

Apple: lancering podcastabonnementen uitgesteld

Toen Apple aankondigde dat men een dienst zou starten waarbij een abonnement kon worden genomen op podcasts waarvoor betaald moest worden, veroorzaakte dit een schokgolf in het podcast-landschap. Er waren verheugde reacties, maar er was ook kritiek. Zou dit ervoor zorgen dat podcasts, ooit ontstaan uit RSS-feeds als een open internetwijd protocol, nog meer achter digitale muurtjes gingen verdwijnen? Er was ook kritiek op de dienst zelf van Apple, want die werkte volgens de gebruikers helemaal niet zoals het hoort. Die kritiek werd ter harte genomen en de lancering van de abonnementsdienst uitgesteld tot midden juni. Tegen dan zouden er verschillende verbeteringen uitgevoerd moeten zijn aan de Podcast Directory en de manier waarop podcasters hun bestand kunnen aanbieden aan de dienst. Meer bij 9to5mac. (HVG)

Radio 2: Tijd voor De Vijver van Siska

Met temperaturen tot 30 graden lijkt de zomer nu écht begonnen. Siska Schoeters (foto bovenaan) zorgt voor verkoeling tijdens ‘De Vijver van Siska’. Deze zomer zit ze er steevast op zaterdag. Dit jaar zelfs al vanaf zaterdag 5 juni ontvangt ze bekende gasten met een ontbijt en live muziek, tussen 08:00 en 10:00 uur bij Radio 2. Ook te volgen op Eén en in de Radio 2-app. Tijdens de eerste uitzending zijn Milow en Dertigers-actrice Kim Van Oncen van de partij. Ook Michaël Pas komt weer langs met zijn verrekijker om vogels te spotten aan de vijver. Siska Schoeters: “Als je buiten gaat zitten met de Radio 2-app en je jezelf op een plooistoel zet, lijkt het net alsof je echt bij mij aan de vijver zit. Iedereen is welkom!”

Oostenrijk: Wolfgang Fellner start op DAB+

De Alpenrepubliek Oostenrijk krijgt langzaam maar zeker een steeds interessanter radiolandschap. Belangrijk om weten is dat, in tegenstelling tot de meeste Europese landen, FM en DAB+ er naast elkaar leven. Weinig of geen toonaangevende analoge radiostations zitten op DAB+, wat maakt dat de digitale ether bijna uitsluitend bestaat uit aanvullende producten. Op 1 juni startte Antenne Österreich als een nieuwe nationale particuliere omroep landelijk via DAB+. Onder het motto “Austria’s Best Music” wordt een popmuziekmix van hits en classics aangeboden. Tegelijk gaat het ochtendprogramma van Kathi en Christian van Antenne Salzburg nationaal. Het radiostation gaat uit van media-ondernemer Wolfgang Fellner, die naast populaire  weekbladen en een nationale krant ook verschillende regionale radiostations, het webportaal oe24, de televisie-uitloper oe24 TV en het nationale radiostation Radio Austria op FM exploiteert. Intussen gaf de Oostenrijkse media-autoriteit KommAustria toestemming aan Schlagerradio Flamingo GmbH om tien jaar een digitaal radioprogramma te hosten. Flamingo krijgt het vijftiende van de zestien beschikbare stekjes op de nationale MUX I. Op de Wiener Stadtmux (blok 11C) werd op 1 juni ook Arabella GOLD gelanceerd, meteen het vierde product uit de Arabella-familie in de Oostenrijkse digitale ether.


Amptec

Blad Gemist?

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

Blad 1692: DPG Media, Rani De Coninck, Frits Spits

DPG Media herschikte (alweer) de bitrates in DAB+ Het lijkt er op dat DPG Media voorlopig toch geen concrete plannen heeft voor een nieuw kanaal via de DAB+-mux Vlaanderen 1
Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

Blad 1691: Qmusic, Louis Theroux, DAB+ in Caen

• Geen poëzie, wel een Q-Vriendenboek • Spotify strikt Louis Theroux • Frankrijk: regionale mux Caen is gestart
Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

Blad 1690: BBC Arabic, DAB+ in Tsjechië, Spotify

• BBC Arabic Radio gestopt na 85 jaar • Tsjechië: digitaal frequentieplan gelekt • Spotify: meer abonnees, maar ook meer verlies
Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

Blad 1689: VRT, RGR2, Radio Meteor, Stephen Arnold

•Ondertussen in de Vlaamse DAB+ • Radio Meteor in Valentijn-modus • Het huiskamergevoel bij Stephen Arnold Music
Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

Blad 1688: Zaki, Hannelore en Maria

• Zaki maakt tiendelige podcast voor/over 'boomers' • Hannelore is de nieuwe VOX-stem • Nederland: Radio Maria wordt 15
Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

Blad 1687: Business AM, Gaveromroep, Willy

• Business AM zet zich letterlijk in de kijker • De Belgische Week van Gaveromroep • De Belgische Week van Willy

Het Blad op deze dag

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

Inschrijven
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Don`t copy text!
0
Deel hier gerust uw gedachtenx