RadioVisie

  • .
    .

Blad 788: Ferry Maat, Reddit Talk, AM Radio (video)

  • Ferry Maat doet het weer live én met een nieuw maatje
  • En hier is al de volgende sociale media-app die audio gaat toevoegen
  • Begin al maar te watertanden: een nieuwe film over een late-night dj op een AM-station

Ferry Maat maakt weer live Soulshow

Vooreerst een interessante tip voor de fans van Ferry Maat en diens aloude Soulshow. Vanaf vanavond (donderdag) om 20 uur zal hij opnieuw wekelijks een nieuwe liveshow maken op de ‘vertrouwde donderdagavond’ via zijn eigen internetradio Soulshow.nl. Dat doet hij voortaan samen met Annemiek Hoes. Sinds Maat naar Bonaire verhuisde koos hij ervoor om via Soulshow.nl enkel nog non-stop playlists en oude Soulshow-afleveringen uit te zenden. Annemiek Hoes is een dj, die in het verleden over de hele wereld draaide, maar enkele jaren geleden eveneens op Bonaire is gaan wonen. Deze maand speelt zij trouwens ook de hoofdrol in een Avrotros-aflevering van ‘Het mooiste meisje van de klas’.

Ook Reddit gaat voor audio

Het lijkt alsof elk sociaal netwerk wel een graantje wil meepikken van het succes van het op audio gebaseerde sociale netwerk Clubhouse. Ook Reddit, een sociaal netwerk waar je nieuws rond bepaalde onderwerpen kan ontdekken, wil met een audiofunctie starten: Reddit Talk. Momenteel kunnen de moderatoren van subreddits deze al uittesten. De moderatoren kunnen een Reddit Talk room aanmaken en andere sprekers uitnodigen als co-hosts. Het mooie is dat je naar de gesprekken kan luisteren op zowel je iOS als je Android app. Met al die bestaande sociale netwerken die een audiofunctie toevoegen, maakt Clubhouse dan nog een kans op overleven? Het valt te vrezen. Clubhouse heeft aangetoond dat er een plaats is voor audio in de sociale netwerken. En heeft getoond hoe het moet. In het geval van Reddit bijvoorbeeld voegt audio een extra dimensie toe aan de “AMA” of “Ask Me Anything” sessies, waarbij gebruikers vragen kunnen stellen aan een centrale persoon. Als elk sociaal netwerk zijn eigen audio-component heeft, dan is er wellicht geen ruimte meer voor een sociaal netwerk dat zich enkel op audio focust, en alle andere functies van die andere sociale netwerken niet bieden kan. Meer bij Engadget en The Verge. (HVG)

Een film die de liefde bezingt voor AM-radio

Een film die over radio gaat, daar zeggen we nooit nee tegen. In de Verenigde Staten komt morgen ‘AM Radio’ in de bioscoopzalen. Omar Gooding vertolkt het personage van “DJ Taz”, een presentator van een late-night talkshow. Ooit een beroemde deejay die sterren interviewde, beleeft hij nu moeilijke tijden en werkt hij als een late-night AM-dj op het niet meer zo goed draaiende radiostation van zijn vriend Tony. Taz barst uit in woedende tirades die het station regelmatig in gevaar brengen en zijn vriendschap met Tony tot het uiterste drijven. De meeste radioscenes werden opgenomen bij WGNS AM1450, een onafhankelijk lokaal station in Murfreesboro, Tennessee, dat al bestaat sinds 1947 met dezelfde letters en frequentie. WGNS, wat staat voor Good Neighbour Station, is trouwens de radionaam die ook in de film gebruikt wordt, uiteraard met toestemming van het station. Bekijk hier alvast de trailer.


Blad Gemist?
Blad 1787: Podclass, DAB+ in Duitsland, Qmusic

Blad 1787: Podclass, DAB+ in Duitsland, Qmusic

• Winnaars Podclass 2023 bekend • Duitsland: extra zenders voor Bundesmux en mux NRW • Qmusic deed Bart Kaëll een foute remix cadeau
Blad 1786: Nostalgie, Bob Visser, Studio Brussel

Blad 1786: Nostalgie, Bob Visser, Studio Brussel

• Win een last minute vakantie bij Nostalgie • Nederland: Radio- en tv-maker Bob Visser overleden • PURE gaf StuBru een nieuw jasje
Blad 1785: LAradio, langegolf, RTVE

Blad 1785: LAradio, langegolf, RTVE

• De Hall of Fame van de radiosterren van Los Angeles • De leegloop van de langegolf • Spanje: RTVE eindelijk gewonnen voor DAB+?
Blad 1784: Radio Viva, Tina Turner, K3

Blad 1784: Radio Viva, Tina Turner, K3

• Radio Viva leeft voort in Slowakije • VS: Tina Turner zeven keer meer op de radio • Waarom houdt Vlaamse radio niet van K3?
Blad 1783: Barbara Callier, Top 2000 Singalong, belRTL

Blad 1783: Barbara Callier, Top 2000 Singalong, belRTL

• Barbara Callier ruilt radionieuws voor communicatie • Top 2000 Singalong Party krijgt vervolg • Wallonië: nieuwe campagne voor belRTL
Blad 1782: BRF, MNM, Bayern 1

Blad 1782: BRF, MNM, Bayern 1

• Oostkantons: BRF-mux terug in de ether • TMRV zijn MNM Rising Stars 2023 • Bayern 1 klinkt een beetje als Radio2, MNM én Joe
Het Blad op deze dag
Topartikels bij RadioVisie Blikvangers op deze dag
Je zou ook interesse kunnen hebben in...
Inschrijven
Abonneren op
guest

3 Reacties
Inline feedback
Bekijk alle reacties
Ghettoblaster
Ghettoblaster
14 mei 2021 - 19:09 19:09

Heb gisteren naar Ferry live geluisterd.
Nog steeds eerste klas.
Vakmanschap
Succes Ferry

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
22 april 2021 - 21:49 21:49

In het begin liep het behoorlijk mis en bijna 15 à 20 minuten lang was er geen geluid te horen via het internet, maar deze kerel is opnieuw “back in town” zijn enthousiasme en zijn stem zijn zoals weleer, met weer reacties van over de hele wereld waaronder ook vele Vlamingen….

Claude Van Isterdael
Claude Van Isterdael
22 april 2021 - 18:35 18:35

Goed nieuws voor de soulfreaks dat “mister soulshow”
himself er weer wekelijks live tegen aan gaat, steeds naar oude afleveringen moeten luisteren is op de duur ook niet
leuk meer, succes Ferry !

Don`t copy text!
3
0
Deel hier gerust uw gedachtenx